Olympialaiset ja kehonrakennus


Meneillään on Sotshin isot talvikisat ja parin viikon päästä maailman suurin kehokisatapahtuma Arnold Classic. Jos on Olympialaiset saaneet paljon uusia lajeja, niin on kyllä kasvanut tuo Arskan sännöimä kisakin ihan älyttömän suureksi. Siellä kilpailevat nykyään kaikki ammattilaissarjat ja myös amatööripuoli. Tuolla myös Classic bodybuildingissa kisataan. Taso on vaihdellut melko paljonkin, mutta kyllä siellä kärjessä on samoja ukkoja, kuin mitä on ollut MM-kisoissakin.

CBB_2Viime vuonna Arnoldin CBB:n voitti Viktor Simkin, joka vyös voitti minun sarjani MM-kisoissa.

Itselläni tuo Olympialaisten seuraaminen on vähentynyt kisa kisalta. Talvikisoissa kiinnostaa lähinnä vain jääkiekko, kesäkisoissa onkin paljon enemmän seurattavaa. En tiedä mistä johtuu, mutta ei ole nuo hiihtolajit koskaan olleet minun juttu. Kehopuolella on käynyt vähän samalla tavalla. Ammattilaiskisaajat kiinnostavat joka vuodelta vähemmän. Itse seuraan lähinnä jotain todella friikkejä tai viihdyttäviä tyyppejä, kuten Kai Greene ja Big Ramy. Kisaajassa pitää olla jotain todella säväyttävää, että jaksaa edes seurata. Välimallin bodarit on jääneet taka-alalle. Nykyinen hallitseva MrOlympiakin on turhan mitäänsanomaton tyyppi.

y kai-greene25Big Ramy ja Kai Greene

Amatööripuolella tulee seurattua suurimpia kisoja aina junnuista lähtien. MM- ja EM -kilpailut kiinnostavat kovastikin, koska siellä on vielä sopusuhtaisen näköisiä ja linjakkaita tyyppejä kisaamassa. Siellä on nyt jotain samaa, mitä aiemmin oli ammattilaistouhuissa. Aitoja lihaksia, mitä ammattilaispuolella edelleen täytetään kaikenmaailman lisäaineilla.

Kehonrakennus olympialajiksi

Pitäsikö kehonrakennuksen olla olympialaji? Lajin harrastajana tuo ajatus jollain tapaa miellyttää, mutta en vain tiedä olisiko suuri yleisö valmis seuraamaan tuota ”ällöttävää” lajia. Ympäri maailman pitäisi saada ensin uusia Arnold Shwarzeneggereitä jotka pehmentäisivät kehonrakennuksen imagoa lajien joukossa. Arskan aikakaudella kehonrakennus oli parhaimmassa jamassa. Se oli hyvin pitkälti Arnoldin ansiota. Ura näyttelijänä ja samanaikainen kehon rakentaminen oli loistava yhdistelmä. Sillä keinolla kehoilu saatiin tuotua lähelle ihmisiä, koska lajin ehdoton hallitsija tuli itse ihmisten keskelle ja oli persoonana äärimmäisen fiksu ja helposti lähestyttävä. Mikä sitten on laskenut kehonrakennuksen suosiota kansalaisten keskuudessa. Itse näen, että sitä suosiota syö etupäässä se, että homma on mennyt täysin yli. Isot kehonrakentajat eivät enää näytä luonnollisilta eivätkä todellakaan enää kreikkalaisilta veistoksilta, mitä ihmiset aikoinaan ihastelivat. Ihmisille näyttäydytään mielellään mahdollisimman isoina ja muodottomina, vaikka sitä pitäisi tehdä etupäässä kisakunnossa ja pienimmillään.

IMG_2065mEi näytä kehonrakentajalta tämä tyyppi…

Classic bodybuildingissa on se hyvä puoli, että kilpailijat eivät näytä yliluonnollisen suurilta koskaan. Ei offi, eikä varsinkaan kisakunnossa. Kilpailijat näyttävät hyväkuntoisilta ihmisiltä. Vaatteet päällä harvoista edes erottaa, että tyypellä on normaalia suuremmat lihakset. Kehonrakentajat ovat nykypäivänäkin parhaimmillaan todellisuuden teräsmiehiä. Heillä on kaksi henkilöllisyyttä :) On se sisäinen kilpailija ja se normaali perheenisä, kuten itsekin olen.

IMG_1521mps…mutta tämä jo alkaa näyttämään. (kuvat otettu samalla viikolla)

Nyt, kun fitnessurheilu nostaa räjähdysmäisesti päätään, niin kaikkien pitäisi muistaa, että myös kehonrakentajat ovat fitness-urheilijoita. He vain ovat eläneet ”fitness-elämää” pidempään ja ovat etupäässä panostaneet lihasten kasvatukseen. Kaikki fitness-urheilijat eivät niin tee, eikä pidäkään. Onneksi on olemassa erinäköisiä tyyppejä. Pääasia on se, että tykkää siitä, mitä tekee, eikä tee sitä toisten painostamana.

Ravinnetukulla on muuten tullut taas uusia tuotteita, jos kiinnostaa mitä, käy tsekkaamassa!

Ravinnetukku logo (ISO)


Vastaa