Massakausi

Starttasin viime sunnuntaina YouTube -kanavallani uuden videosarjan ”MASSAKAUSI”. Sarjaan tulee aina uusi video jokaisen viiden kilon painonlisäyksen jälkeen. Tavoittelen edelleen sitä 100 kilon elopainoa, mitä lähelle en ole edes koskaan päässyt. Katsotaan mihin asti nyt mennään. Paino on lähtenyt nousemaan hyvää tahtia ongelmitta ja se oli tiedossakin. Kun alkaa olla elopaino sen 85 kiloa, niin sen jälkeen minulle on haastetta jokaisen lisäkilon kerääminen.

Ekan videon näät tästä -> MASSAKAUSI 80KG

IMG_7765m

Jos haluat seurata kuvapäivittelyäni Instagramissa, löydät minut sieltä käyttäjänä @naturaltukedukem

-Tuukka

Lue lisää

Mika Sihvonen KUVAGALLERIA 2018

Nyt lauantaina kävin kuvaamassa Suomen varmasti tämän hetken kovinta kehonrakentajaa Mika Sihvosta. Mikan seuraava kilpailu on jo reilun parin viikon päästä pidettävä Arnold Classic Europe, jossa hän kisaa ensimmäisen Elite PRO -kilpailunsa avoimessa painoluokassa. Mika oli erittäin kovassa kunnossa totuttuun tapaan ja kaikki haaste oli valokuvata tuo kunto sellaisena, kuin se todellisuudessa onkaan. Mika on erittäin rauhallinen ja määrätietoinen kehonrakentaja ja hän on maltilla rakentanut tuota upeaa fysiikkaa jo 17 vuoden ajan. Viime kisakaudella ylä- ja alakropan välillä ollut epätasapaino oli nyt selvästi parantunut ja nyt kroppa alkaa olla jo tasapainossa. Se lupaa vieläkin karumpia aikoja kilpakumppaneille.

Tein pienen videopätkänkin Mikan treeneistä ja poseerauksista, se näet TÄSTÄ

Tässä kuvagalleria Mikasta, kun hän treenasi takareisiään ja pohkeitaan Kouvolan Power Gymillä. ON SE KOVA!

Lue lisää

Bunkkerin herääminen horroksesta

 

IMG_8809mp

Tässäpä onkin kulunut jo aikaa, kun viimeksi raapustelin EM-kilpailuraporttia. Olen nyt keskittynyt enemmän valokuvaukseen ja videointiin. Myös Youtubeen on tullut useitakin videpätkiä treeneistä ja safkoista. Videointia on tarkoitus jatkaa jatkossakin ja videot pamahtaa aina tuonne ”Jatkis -kanavalleni.

PATONKI -VIDEO

MUNARUOKA -VIDEO

PANNUPANNARI -VIDEO

KÄSIÄ JA SELKÄÄ -VIDEO

RENKAANPYÖRITYSFIILISTELY -VIDEO

RINTA, OLKAPÄÄT JA OJENTAJAT YHDELLÄ LIIKKEELLÄ

NIKO VARJOLA ”DOKUMENTTI”

Tilannekatsaus

Kevään EM-kilpailujen jälkeen aloittelin tietynlaista ylimenokautta ja aloitin syömisen hiukan erilaisella otteella. Ravinto oli edelleen hyvin proteiinipainotteinen ja menin lähellä ylläpitokaloreita. Kun pidin niin sanotun kunnon hiilarin määrän alhaisena, niin pystyin sitten syömään kaikkea muuta, mitä mieli oli tehnyt kevään pitkällä dieetillä. Tämä sisälsi pullat, jäätelöt, makeiset ja suolaiset herkut. Tuli vietettyä useammat ravintolaillatkin ja paino pysyi siltikin hienosti hanskassa. Treeniohjelma oli tässä väliaikana melko väljä, koska treenasin ainoastaan joka toinen päivä ja vain yhdellä pääliikkeellä per lihasryhmä. Muu treenaaminen oli sitten volyymipitoista pumppia. Tämä oli oikeasti erittäin toimiva ohjelma kisojen jälkeen. Voimatasot nousivat mukavasti ja myös pumppia sai kunnolla lihaksiin.

Minun oli tarkoitus katso, missä painoni liikkuu elokuun lopussa ja tehdä SM-kilpailuun osallistumispäätöksen sen mukaan. Niin myös teinkin. Elokuun lopussa painoni oli alle 76 kiloa, mikä tarkoitti sitä, että olin enemmänkin kuin aikataulussa syksyä varten. Aloitinkin uuden kisadieetin heti elokuun alusta. Kaikki lähti menemään kuten ennenkin, mutta tiputin ruokavaliostani huomattavan osan proteiineista pois. Tämä siksi, koska säikähdin verikokeista saamaani glomerulussuodosnopeus -arvoa. Tämä arvo kertoo, miten hyvin munuaiset suodattavat ravinteita. Arvoni oli luokkaa 76, kun sen pitäisi olla reiua 90:ä. Tuo pelko oli kuitenkin aivan turha, koska tuo glomerulussuodosnopeus on vain laskennallinen arvo, joka muodostuu kreatiniini -arvosta. Kreatiniini on taas aina korkeampi lihaksikkailla henkilöillä, ja se taas laskee tuota glomerulussuodosnopeus arvoa. Ei siis mitään syytä huoleen.

IMG_8763 75,9kg 1 (29)m2

Kisaprojektin loppu

Ehdin dieetata ainoastaan pari viikkoa, kun keskeytin SM-kisadieetin. Olin jo kuulostellut olotilaani pitkään ennen dieetin aloittamista ja koko ajan mieltä vaivasi motivaation puute. Minkäänlaista paloa kilpailemiseen ei vain ollut. Näitä fiiliksiä on minulla ollut joskus aiemmillakin dieeteillä, mutta ne ovat menneet aina nopeasti ohi. Nyt ne ei vaan menneet ja koko ajan oli päässä ajatus, että ei ole mitään syytä kisata enää syksyllä. Kuulostelin tätä asiaa ihan tarpeeksi kauan ja sitten oli vaan pakko päättää, että tältä syksyltä kisat jää väliin.

KILPAILUT PERUTTU 2018 -VIDEO

Jatko

Nyt olen aloittanut kovan treenikauden ja on aivan mahtavaa olla lähes vuoteen kunnolla plussakaloreilla. Treenaamisesta nauttii aivan täysillä ja sellaista se minulla on aina parhaimmillaan ollutkin. Teen uuden postauksen nykytreeneistäni heti Kreikan loman jälkeen. Olemme lähdössä Kreetalle ja palailemme piakkoin. Siihen asti, moro.

28055807_573690533002224_1246301521431741084_n ohjback

Lue lisää

EM-kilpailut 2018

Nyt on sitten arvokisat käyty ja täytyy heti alkuun sanoa, että nyt tuli aivan täydellinen suoritus oikeassa paikassa. Parempaan en juurikaan olisi pystynyt, ainoastaan esiintyminen voisi olla aina parempaa. Kondiksen osalta kaikki osui nappiin. Olin sopivan paineinen ja kuitenkin kuiva. Kilpailuväri oli onnistunut toisen kerran peräkkäin, ja se on aivan uutta mulle 😀

Kisareissu videon muodossa löytyy tästä: EM-KILPAILUMATKA 2018

IMG_8701

Ennen kisaa aamulla

Dieetti kevään kilpailuhin on ollut selvästi kisaurani helpoin kokemus ja koko ajan opin oman kropan toimintaa paremmin tulkitsemaan. Muutamilla muutoksilla olen saanut kaiken toimimaan vieläkin paremmin ja tässä kyllä huomaa, että oppimistahan tämä homma on hyvin pitkälti.

IMG_3742mm

Meidän ikäskaalaporukka: minä, Pontus Reini ja Voitto Suosaari

Suomen EM-joukkueen yhteishenkeä matkalla ei voi kuin ylistää. Porukka kannusti toisiaan ja homma toimi sulavasti kaikelta osin. Iso kiitos kuuluu liiton väelle, huoltajille ja vapaaehtoisille.

IMG_3935m

Työlleen omistautunut huoltaja Mika Sihvonen

Joukkueen menestys oli historiallisen kova. Suomeen tuli yksi kultamitali niin miesten, kuin naistenkin puolelta. Onnea Sennille ja Momarille! Mitaleja ja finaalipaikkoja tulikin sitten enemmän ja lähes kaikki tekivät erinomaiset suoritukset kilpailuissaan.

IMG_3781m

Matias Kari ottaa rennosti ennen kisaa

Tällä hetkellä meikäläinen taitaa olla ainoa suomalainen CBB-mies, joka on yltänyt EM tai MM tasolla kaksi kertaa finaaliin yleisen sarjan puolella. Vielä se mitali kuitenkin puuttuu…

IMG_4717m

Omia tulevia suunnitelmiani en ole vielä ehtinyt lukkoon lyömään, vaan se vaatii vielä näiden kisojen analyysiä ja kokonaiskuvan hahmottamista. Ihan kaikki on auki ja mahdollista.

IMG_3945m

Votelle vielä isot onnittelut CBB-Masters hopemitalista! Kultaa ens kerralla.

Lue lisää

Fitness Classic 2018

Noniin. Kevään kilpaiut Suomessa on käyty ja voittohan sieltä napsahti Classic bodybuilding yleisestä sarjasta. Tämä tietää sitä, että reilun viikon kuluttua kilpailen EM-kilpailuissa Santa Susannassa Espanjassa. Kisapäivä minulla tulee olemaan 3.5. torstaina. Lähdin tähän kevään kilpailuun tottakai täysillä ja ainoa tavoite oli saada tuo EM-paikka. EM-kisoissa pääsen omaan alle 175 senttisten sarjaan ja siellä on mahdollisuudet yllättää, kun nappisuoritus sattuu kohdalle. Videopätkä: Fitness classic 2018

IMG_6905m

Fiilikset on nyt aikalailla huipussaan ja olo energinen. Sain kokonaisuuden parhaimpaan kuntooni koskaan. Värit onnistui, kunto onnistui, esiintyminen onnistui ja huolto pelasi. Kiitos Nikolle!

IMG_6901m

Oli suuri helpotus, kun voittajan nimi kuulutettiin ja pitkä rupeama sai palkintonsa.

IMG_6924mp

Tästä matka jatkuu siis viikon kuluttua ja silloin on tarkoitus olla vieläkin parempi, kuin aikaisemmin!

10 vuottam

P1030330mKiitokset kaikille kannustajille!

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 15, 2018

Tämä oli ns. viimeinen todellinen treeniviikko ennen tulevaa Fitness Classic kilpailua. Kilpailu tulee olemaan varmasti kovatasoinen ja niin se kuuluukin olla, koska kaikista sarjoista karsitaan porukka EM-kilpailuihin Espanjaan. Sinne on itsellänikin ollut taas koko ajan tavoite ja kaikkeni teen, että sinne pääsen. Kisa ja päivän kunto ratkaisee sijoitukset ja nyt on hyvä lähteä kisaamaan, koska mitään pakkeja ei ole tullut, vaan on saanut ihan täydellisesti suorittaa tätä valmistautumista.

ravinnetukku_header

Kiitokset sponsorilleni FinnMaxille ja Ravinnetukulle! Huipputuotteet.

IMG_8627

Tossa kuntoani lähellä kisaa…

Monday 9.4.2018 SYKEX

Vinopenkki Smithissä 6,5,5,4x110kg
Tasapenkki kp 14,11,11x39kg
Superina:
Peck-deck 3×10-12
Etunojapunnerrus 3 x MAX

Hauiskääntö tangolla 4×8-10x50kg
Hauiskääntö vuorotahtiin kp 3x12x24kg
Scott hauis yhdellä kädellä 3x10x16-14kg
Reisien lähentäjälaite 3x MAX x pakka

Olin koko viikonlopun reissussa valokuvaamassa ja tää treeni oli eka reissun jälkeen. Heti alkuun huomasi, että tuntuma oli kropasta poistunut aika hyvin ja jo tuo vinopenkki oli todella raskasta ja takkuista. Koko lopputreeni oli usvaa. Flunssakin iski pari päivää sitten ja ei auta asiaa.

Tuesday 26.3.2018 SYKEX

Jalkakyykky tangolla 10x100kg, 8x120kg, 6x140kg, 4x160kg, 6x140kg 90 sekunnin palautukset
Askelkyykky tangolla 2×8/jalka x100kg
Hyvää huomenta tangolla 3×10-12x100kg
Poven ojennus laite 3x10x60kg
Polven koukistus laite 2x8x60kg
Pohkeet seisten laitteessa 2×10 x pakka

Kova treeni melko kovassa räkätaudissa. Ei juurikaan uskalla puhua, kun on kurkku niin rouhea. Vitamiinia naamaan.

Thursday 12.4.2018 SYKEX

Pystypunnerrus laite 7,7,7,6x30kg/käsi, 6x20kg
Pystysoutu kp 3x13x23kg
Vipunostot sivulle kyljellään 4x15x9kg/käsi
Dippi lisäpainolla 3x10x50kg
Push-down vastaotteella 3x12x40kg
Superina:
Kick-back 3x15x16kg
Vipunostot sivulle 3x15x11kg

Nyt oon ajanut tässä kroppaa siihen pisteeseen ravinnon osalta, että ei juuri yhtään ylimääräistä energiaa ole käytettävissä. Tää oli toka vika kova treeni ennen kilpailuita ja huomisen jälkeen alan pikkaisen keventämään harjoitttelua.

Friday 13.4.2018 SYKEX

Alatalja kolmiokahvalla 4x11x100kg
Ylätalja leveä kahva 3×10-12x80kg
Vipuvarsisoutu edestä 3x12x45kg/käsi
Pullover alataljasta 3x15x35kg
Voimapyörä 3×25
Vatsarutistus taljasta 4x15x45kg
Vartalon kierrot laite 2×10/puoli x45kg
Vinovatsarutistukset laitteessa 2×15/puoli x25kg

Vika kova treeni ennen kisaa. Seuraavalla viikolla jättelen muutaman toiston varastoon ja niitä reenejä en taida tänne pistää.

backgrip bunkkeri

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 14, 2018

Mukava viikko. Energiaa oli tosi hyvin ja treenit sai vedettyä erinomaisesti. Varmasti dieetin paras treeniviikko. Perjantaina lähdin heti Tampereen suuntaan valokuvaamaan. Kuvasin siellä pariin otteeseen tiimikaveriani Joonas Leppästä, sekä Suomen suurinta PRO-kehonrakentajaa Kille Kujalaa. Oli huikeassa kunnossa kumpainenkin. Mukava nähdä tässä dieetin loppuvaiheilla muitakin kisaajia. Näkee, että muutkin hullut tekee tätä hommaa sydämestään. Flunssan perkele iski kuitenkin tuossa reissun päällä ihan kunnolla, ja nyt ollaan lima kurkussa.

IMG_3123m

Meikä ja Joonas Leppänen

IMG_3572m

Kille Kujalan kanssa hauista

Monday 2.4.2018 SYKEX

Vinopenkki tangolla 4x6x110kg
Tasapenkki kp 15,13,11x38kg
Superina:
Peck-deck 3×10-12x40kg
Etunojapunnerrus 3 x MAX

Scott-Hauiskääntö 4×9-10x45kg
Hauiskääntö vuorotahtiin kp 3x12x24kg
Scott hauis yhdellä kädellä 3x10x16-14kg
Reisien lähentäjälaite 3x MAX x pakka

Huippu treeni mukavan viikonlopun jälkeen. Tuli kiipeiltyä sunnuntaina korkean vaaran päälle lumihangessa ja se vei aika kovasti energiaa, ei näkynyt tässä reenissä kuitenkaan.

Tuesday 3.4.2018 SYKEX

Hack-kyykky 10x100kg, 8x120kg, 6x140kg, 5x150kg, 6x140kg
Askelkyykky tangolla 2×9/jalka x100kg
Hyvää huomenta tangolla 3x11x100kg
Poven ojennus laite 3x10x60kg
Polven koukistus laite 2x8x60kg
Pohkeet seisten laitteessa 2×6 x pakka

Tokavika kova jalkatreeni ennen kisaa. Pyramidi on nyt tuntunut ihan hyvältä tässä vaiheessa. Tulee volyymia ja myös sarja isommalla painolla. Pienemmät riskit ja hyvä kulutus.

ravinnetukku_header

Thursday 5.4.2018 SYKEX

Pystypunnerrus laite 4x7x30kg/käsi, 6x20kg
Pystysoutu kp 3x13x23kg
Vipunostot sivulle kyljellään 4x15x9kg/käsi
Dippi lisäpainolla 11,11,10x50kg
Push-down myötäotteella 3×12
Superina:
Kick-back 3x15x16kg
Vipunostot sivulle 3x15x11kg

Paras treeni varmaan koko dieetillä. Ei oikein mikään painanut mitään ja tosi hyvän tuntuinen kroppa. Liekkö sairaaksi tulossa.

 

Friday 6.4.2018 SYKEX

Alatalja kolmiokahvalla 4x11x100kg
Ylätalja leveä kahva 3×10-12x80kg
Kulmasoutu kp 3x12x36kg/käsi
Pullover kp 3x15x35kg
Voimapyörä 3×25
Vatsarutistus taljasta 4x15x45kg
Vartalon kierrot laite 2×10/puoli x45kg
Vinovatsarutistukset laitteessa 2×15/puoli x25kg

Hyvät treenit jatkuu. Ei mitään valittamista.

backgrip bunkkeri
Lue lisää

Yhteenveto: viikko 13, 2018

Pääsiäisviikko meni treenien osalta ihan normaalisti, tankkailin taas lauantaina pikkaisen enemmän hiilareita. Jätin ylimääräiset öljyt ottamatta ja protskutkin vedin minimiin. Niiden korvikkeeksi sitten hiilaria perunan, sokerin ja puurojen muodossa. Kunto piukkenee koko ajan ja oikein hyvä fiiliskin on edelleen.

ravinnetukku_header

Monday 26.3.2018 SYKEX

Vinopenkki Smithissä 4x6x110kg
Tasapenkki kp 15,13,11x39kg
Superina:
Ristitalja eteen 3×10-12x35kg
Etunojapunnerrus 3 x MAX

Scott-hauiskääntö vertikaalissa 4×8-10x50kg
Hauiskääntö vuorotahtiin kp 3x12x24kg
Scott hauis yhdellä kädellä 3x10x16-14kg
Reisien lähentäjälaite 3x MAX x pakka

Lähes sama treeni, kuin viikko takaperin, mutta pikkaisen parempi. Vinopenkissä täydet sarjat ja hyvä tuntuma.

Tuesday 26.3.2018 SYKEX

Jalkakyykky tangolla 10x100kg, 8x120kg, 6x140kg, 4x160kg, 6x140kg 90 sekunnin palautukset
Askelkyykky tangolla 2×8/jalka x100kg
Hyvää huomenta tangolla 3×10-12x100kg
Poven ojennus laite 3x10x60kg
Polven koukistus laite 2x8x60kg
Pohkeet seisten laitteessa 2×10 x pakka

Jostain syystä julma hapotus iski jalkakyykkyjen jälkeen. Ei ole vielä dieetillä kertaakaan ottanut pumpun päälle näin paljon.

Thursday 29.3.2018 SYKEX

Pystypunnerrus laite 7,7,6,6x30kg/käsi, 6x20kg
Pystysoutu kp 3x13x23kg
Vipunostot sivulle kyljellään 4x15x9kg/käsi
Dippi lisäpainolla 11,11,10x50kg
Push-down vastaotteella 3x12x35kg
Superina:
Kick-back 3x15x16kg
Vipunostot sivulle 3x15x11kg

Todella hyvä treeni. Nyt on sellainen draivi päällä, että pitää vaan tehdä kovalla sykkeellä.

Friday 30.3.2018 SYKEX

Alatalja kolmiokahvalla 4x11x100kg
Ylätalja leveä ote 3×10-12x80kg
Vipuvarsisoutu edestä 3x12x50kg/käsi + yks sarja kahdella kädellä
Pullover alataljasta 3x15x35kg
Voimapyörä 3×25
Vatsarutistus taljasta 4x15x45kg
Vartalon kierrot laite 2×10/puoli x45kg
Vinovatsarutistukset laitteessa 2×15/puoli x25kg

Viikon lopetus hyvissä merkeissä. Aika heiveröisen tuntuinen keskikroppa, mutta tarkasti kun hengitteli, niin pysyi tuki kuitenkin hyvin.

28055807_573690533002224_1246301521431741084_n

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 12, 2018

Rankemmaksi muuttuu viikko viikolta ja ei ajoittainen pieni tankkailukaan nyt aiheuta minkään sortin muutoksia olotilassa. Nivelet on aika lailla jähmeän oloiset, mutta pääasia, että järki pelaa 100:lla. Olen tässä sivussa päntännyt kovasti tärkeään työhaastatteluun ja kaikki luppoaika onkin kulunut siihen. Haastis ensi viikolla.

28055807_573690533002224_1246301521431741084_n

Monday 19.3.2018 SYKEX

Vinopenkki Smithissä 6,6,6,5+1x110kg
Tasapenkki kp 15,13,11x39kg
Superina:
Ristitalja eteen 3×10-12x35kg
Etunojapunnerrus 3 x MAX

Scott-hauiskääntö vertikaalissa 4×8-10x50kg
Hauiskääntö vuorotahtiin kp 3x12x24kg
Scott hauis yhdellä kädellä 3x10x16-14kg
Reisien lähentäjälaite 3x MAX x pakka

Vaihdoin vapaalla tangolla tehtävän vinopenkin Smith-laitteeseen. Ihan yhtä raskasta, mutta tuntuma rintaan älyttömän paljon parempi. Tää säilyy ohjelmassa nyt loppudieetin ajan.

Tuesday 20.3.2018 SYKEX

Hack-kyykky 10x100kg, 8x120kg, 6x140kg, 4x150kg, 6x140kg 90 sekunnin palautukset
Askelkyykky tangolla 2×8/jalka x100kg
Hyvää huomenta tangolla 3×10-12x100kg
Poven ojennus laite 3x10x60kg
Polven koukistus laite 2x8x60kg
Pohkeet seisten laitteessa 2×10 x pakka

Hacki nyt isommalla volyymilla ja isoimmat raudat jätin pois. Vähän mielekkäämpi setti, mutta melko raskas silti.

Thursday 22.3.2018 SYKEX

Pystypunnerrus laite 7,7,6,6x30kg/käsi, 7x20kg
Pystysoutu kp 3x13x23kg
Vipunostot sivulle kyljellään 4x15x9kg/käsi
Dippi lisäpainolla 11,10,10x50kg
Push-down vastaotteella 3x10x35kg
Superina:
Kick-back 3x15x16kg
Vipunostot sivulle 3x15x11kg

Todella hyvä tatsi ja kroppa ihan tikissä. Dippi alkaa pikkuhiljaa tuntumaan olkapäissä ja ihme, kun ei ole aiemmin ottaneet yhtään osumaa.

Friday 23.3.2018 SYKEX

Alatalja kolmiokahvalla 4x11x100kg
Ylätalja lattialla istuen kapea ote 3×10-12x80kg
Vipuvarsisoutu edestä 3x12x45kg/käsi
Pullover alataljasta 3x15x35kg
Voimapyörä 3×25
Vatsarutistus taljasta 4x15x45kg
Vartalon kierrot laite 2×10/puoli x45kg
Vinovatsarutistukset laitteessa 2×15/puoli x25kg

Kondis näytti aamulla jo aika komeelta, joten lisävirtaa sai salille. Hyvä tatsi.

ravinnetukku_header

Lue lisää