Isoja vastoinkäymisiä 2020

Sain yllättäen lokakuussa aivoinfarktin. Kun syytä tähän alettiin selvittämään, niin löytyi myös synnynnäinen sydänvika.

Lisää asiasta voit katsoa videosta. Linkki alapuolella.

VAKAVIA TERVEYSONGELMIA

Nyt on kuukausi taas treenikieltoa ja sen jälkeen pääsen taas kiinni kunnon treeniin!

Lue lisää

Treeniupdate 2019

 

IMG_9840m

Nyt on treenit niin hyvässä vauhdissa, että on varmasti paikallaan avata hiukan omia kuvioitani. Kuntosalitoiminta on lähtenyt erittäin hyvin vauhtiin ja asiakaskunta on jo osittain vakioitunut. Olen saanut paljon hyvää palautetta salistani TH-GYMistä ja myös palautetta, jonka perusteella toimintaa on parannettu entisestään. Olen myös alkanut päivittämään salilaitevalikoimaa ja ensimmäisenä tuli uusittua huonoilla liikeradoilla olevat jalkalaitteet parempiin.

Massakausi

Kun kuvasin tuon ensimmäisen massakauden videon, olin tekemässä hyvin vaihtelevanlaatuista ja jatkuvakiertoista treeniohjelmaa. Olen harvemmin tehnyt tuollaista ohjelmaa, mikä ei rajoitu viikon ajalle, mutta hyvä puoli sellaisessa on se, että se antaa vapauksia tehdä tietyt lihasryhmät tiheämmällä tahdilla. Suuret, palautusta enemmän vaativat, lihasryhmät taas voi ohjelmoida ohjelmassa harvemmalle kierrolle.

IMG_9880p

Tuon ohjelman lopettelin kuitenkin marraskuun alulla ja aloin tietoisesti nostamaan taas vaihteeksi maksimivoimatasojani. Otin käyttöön aikalailla perus nelijakoisen ohjelman, jossa oli etenkin jalkakyykylle ja penkkipunnerrukselle jo selvää voimatason nosto taipumusta. Tein kyykyssä 180 kilolla maksimitoistot, sitten tiputin 170 kiloon ja tein sillä taas maksimit. Tiputin vielä kerran 160 kiloon ja sillä taas maksimit. Penkkipunnerruksessa tein samalla tyylillä, mutta painot olivat 140, 130 ja 120 kiloa. Kyykyssä parhaimmillani tein 180 kilolla kolmosen, 170 kilolla nelosen ja 160 kilolla kutosen. Penkissä 140 kilolla kakkonen, 130 kilolla seiska. 120 sain parhaimmillani 10 toistoa.

Vaivat

Tätä toista treeniohjelma-aikaa varjosti pari ärsyttävää vaivaa. Olkapää oli niistä pahempi. Sain ulkokiertäjän sellaiseen kuntoon, että en oikein pystynyt tekemään muita punnerrusliikkeitä, kuin tangolla tehtävää penkkipunnerrusta. Kaikki muu sattui enemmän tai vähemmän. Tämän vaivan kanssa tuli painittua pari kuukautta. Ahkeralla kuminauhakuntoutusjumpalla sain kuitenkin tämän vaivan kokonaan katoamaan. Tämän lisäkisi oikea ranne ärtyi ilmeisesti sählyn pelaamisesta niin, että en pysty edelleenkään tekemään mitään vähänkin vääntöä aiheuttavaa liikettä ilman rannesiteitä. Tämä kuntoutus on siis edelleen kesken.

kk

Painonnousu

Treenit ovat olleet melko kovia energian kulutuksen kannalta, joten kehonpainon nostaminen on ollut erittäin haastavaa. En ole ottanut mitään pakkomiellettä asiasta, vaan pyrkinyt vain syömään mahdollisimman paljon samalla pitäen fiiliksen hyvänä. Nyt painoa alkaa olla se 85 kiloa aamulla ja kunto on vielä säilynyt siistinä. Tämä leppoisa nousutahti ei ole siis ollut yhtään pahasta. Seuraavan massavideon kuvaan siis edelleen, kun aamupaino näyttää oikeasti sen 85 kiloa.

Nykyinen saliohjelma

Parisen viikkoa sitten aloin tekemään enemmän puhdasta voimaohjelmaa, jossa on nyt mukana myös maastaveto. Maastaveto on minulle edelleen se vähiten tehty liike, mutta yritän sitä aina aika-ajoin saada tason ylöspäin. Vedän maastavedot sumo-tyylillä.

Ohjelmassa teen pääliikkeet seuraavalla tyylillä

 • Penkkipunnerrukset aina neljän päivän välein
 • Jalakyykyt aina viiden päivän välein
 • Maastavedot aina viiden päivän välein
 • Penkissä teen aina 5×8 ja lisään joka kerta kuormaa 5kg, kyykyssä ja vedossa aina 5×8 ja joka kerta 10kg korotus sarjapainoon.
 • Kun ohjelma etenee, tippuvat sarjamäärät 3×8:aan
 • Kun kasit eivät enää mene hyvin, tiputan sarjapainoja ja alan tekemään 5×5:sia samalla tyylillä kuin 5×8:a.
 • Kun vitoset eivät enää mene hyvin, tiputan taas sarjapainoja ja alan tekemään 5×3:sia samalla tyylillä.

Penkille, kyykylle ja vedolle on AINA omat päivänsä ja niiden päälle tulee apuliikkeitä / bodausta eri lihasryhmille.

Tällä ohjelmalla jatkan tuonne maksimi 3×3:iin asti ja sitten katsotaan maksimivoimatasot.

-Tuukka

IMG_9908m

 

Lue lisää

Kehonrakennuksen historian kummisedät

Kehonrakennuksen historian kummisedät

Fyysisen kunnon ja lihasten harjoittaminen on yksi ihmisen luonnollisimmista harrastuksista. Klassisina aikoina kuntoharjoiteluun käytettiin luonnollisia painoja kuten kiviä. Vähitellen syntyi voimamiesilmiö, joka perustui pelkästään brutaaliin voimaan ja sen esittelyyn. Kaikin puolin isokokoiset miehet kiersivät kyliä ja kaupunkeja kisaillen, nostellen uskomattomia taakkoja ja jopa toisiaan.

Modernin kehonrakennuksen historia aloitetaan kuitenkin yleisesti vasta 1800- ja 1900-lukujen taitteesta, jolloin pelkän voiman sijasta harjoitusten keskeiseksi tavoitteeksi nousi lihaksiston ja koko kehon sopusuhtaisuus ja sen esittäminen. Tästä kehityksestä saamme kiittää yleisesti Eugene Sandow’ta, jota täysin syystä kutsutaan kehonrakennuksen isäksi.

Eugen Sandow syntyi preussilaisessa Königsbergin kaupungissa, mutta eli valtaosan aikuiselämäänsä Englannissa. Kasteessa hän oli saanut nimen Friedrich Müller, mutta kiertäessään nostelemassa huikeita painoja ja katkomassa kahleita ympäri maailmaa hän käytti taiteilijanimeä Eugen Sandow.

Sandow oli luonnonlahjakkuus, joka hioi saamaansa lahjaa tavoitteellisella harjoittelulla. Omana päämääränään ja ihanteenaan Sandow piti klassisten kreikkalaisten ja roomalaisten patsaisen sopusuhtaista miesvartaloa. Tehtävässään hän onnistuikin niin hyvin, että pikkuhiljaa voimamiesesitysten yleisö alkoi kiinnostua yhä enemmän Sandow’n lihaksistosta kuin itse voimien esittelystä. Tämän voi sanoa olevan lottovoitto kehonrakennukselle, sillä poseeratessaan musiikin tahtiin hän tuli luoneeksi perustan lajillemme.

Kun Sandow’n komean kuoren alta löytyivät vielä hyvät sosiaaliset taidot ja kova yritteliäisyys, sai laji aivan lentävän lähdön. Sandow’n tuttavapiiriin kuului ajan merkkihenkilöitä aina kuningatar Elisabetin isoisää, kuningas Yrjö V:ttä ja Sherlock Holmesin luojaa, kirjailija Sir Arthur Conan Doylea myöten. Sandow kehitti omaa treenimetodiaan ja -välineistöä ja jakoi oppejaan omilla harjoitussaleillaan. Ehtipä hän järjestämään alan ensimmäiset kilpailutkin Lontoon Royal Albert Hallissa jo vuonna 1901. Näistä kilpailuista juontuu myös nykyään Mr. Olympia -kilpailuissa käytössä oleva Sandow-palkinto. Kolmelle parhaalle jaettiin näet kultainen, hopeinen ja pronssinen pysti, johon oli ikuistettu Eugen Sandow itse.

Kehonrakennus yleistyi Amerikassa jo 1930-lukuun mennessä niin, että sitä pidetään lajin kultakauden alkuna. Harrastajille tutut nimet kuten John Grimek, Steve Reeves, Reg Park ja Mickey Hargitay veivät lajia eteenpäin. Suuremmalle yleisölle nimet tuskin sanovat paljoakaan, vaikka joukossa on myös näyttelijöitä. Tällaisena meno olisi voinut jatkuakin, jollei lajia olisi kohdannut todellinen loton jättipotti eli Arnold Schwarzenegger.

Schwarzeneggerin seitsemän Mr. Olympia -titteliä ja lukuisa joukko muita palkintoja ovat jo sinänsä mahtava saavutus. Jättipotin lajille hänestä tekee kuitenkin kaikki se julkisuus, jota hän voitoillaan ja muulla toiminnallaan on lajille tuonut. Aivan kuten Sandow’ta myös Itävallan tammeksi tituleerattua Schwarzeneggeriä on siunattu luonteella, jonka ansiosta hän on pystynyt tuomaan sekä itselleen että lajilleen paljon uusia ystäviä. Yksittäisenä esimerkkinä on vuodesta toiseen paisuva Arnold Classic -kilpailu.

Oli sitten isosta Arskasta mitä mieltä hyvänsä näyttelijänä, poliitikkona tai businessmiehenä, niin jokaisen on myönnettävä, että ilman hänen panostaan kehonrakennus olisi tänään hyvin toisenlaista. Sillä ei olisi sitä näkyvyyttä, joka sillä on nykyään. Pahimmassa tapauksessa laji olisi vieläkin hyvin marginaalinen, ja kehonrakentajia pidettäisiin vähintäänkin kummajaisina. Schwarzeneggerin ansiosta laji on tullut tutuksi myös suurelle yleisölle. Eikä hänen merkityksensä rajoitu ainoastaan Amerikkaan tai Englantiin, vaan se ulottuu aivan kaikkialle maailmaan.

Yksi erityinen kiitos tällä päättäväiselle ja päämäärätietoiselle monitoimimiehelle kuuluu siitä, että hän on antanut mallin siitä, että kehonrakentajat ovat muutakin kuin lihasta. Laji ei valitse miestä – tai naista – vaan mies valitsee lajin.

Lue lisää

TH-GYM Lieksa

logopienivalk

Ainoastaan reilu kuukausi sitten sain kuulla, että kuntosali, jossa aktiivisesti olen treenannut yli neljä vuotta, tulisi lopettamaan toimintansa nopealla aikataululla. Kuntosalin yrittäjä kysäisi minulta yksi päivä, että haluaisinko jatkaa kuntosalitoimintaa esimerkiksi eri tiloissa ja ostaa hänellä olevan välineistön tykötarpeineen. En miettinyt asiaa sen pidempään, vaan vastasin ”Kyllä!”. Vaikka en todellakaan tiennyt, mitä kaikkea uuden kuntosalin perustaminen tulisi vaatimaan, niin tein päätöksen nopeasti. Uskon, että joka kaupungissa ainakin yksi perinteinen kuntosali on aivan välttämättömyys ja sinne kyllä löytyy riittävästi asiakkaita, kunhan kulut ovat sopivalla tasolla.

IMG_9664mp

Marraskuun 10. päivä aloitin kokopäiväisen yrittäjyyden, kun perustin Lieksaan uuden kuntosalin, TH-GYM:in. Kaupungista olisi loppunut perinteinen kuntosalitoiminta lähes kokonaan, joten oli pakko tarttua tilaisuuteen ja jatkaa toimintaa uudistettuna uusissa tiloissa.

Kuntosalin perustaminen vaati perehtymistä etenkin seuraaviin asioihin:

 • Millainen kävijämäärä tulevalla salilla tulisi olemaan päivittäin
 • Mistä löytää tarvittava rahoitus toiminnan aloittamiseen
 • Mistä löytää järkevänhintainen toimitila
 • Mitä kuntosalilaitteita tulisi uusia välittömästi
 • Maksuliikenteeseen liittyvät järjestelyt
 • Oma päivittäinen työaika
 • Liiketoiminnan pyörittämiseen liittyvät pakolliset kulut
 • Kuntosalin tunnelman luominen

Ensimmäinen iso kysymys oli sopivan toimitilan löytäminen ja se on aina ollut haaste myös aikaisemmille kuntosaliyrittäjille täällä Lieksassa. Lähdin kalastelemaan tietoja mahdollisista toimitiloista ja ei mennyt aikaakaan, kun sain jo puheluita mahdollisista paikoista. Kävin katsomassa paria erilaista tilaa, ennen kuin sain Facebookin kautta mielenkiintoista tietoa toimitilasta, jota olin jo vuosia sitten käynyt kuntosalimielessä katsomassa. Nyt suunnitelmat olivat täysin erilaiset, kuin silloin vuosia sitten, joten toimitila vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Lähdinkin heti katsomaan kyseistä paikkaa ja kiinnostuin siitä heti. Tuohon tilaan olisi aivan todella hyvä paikka perustaa perinteinen kuntosali kaikille aktiivisille treenaajille.

IMG_20180927_115309mTältä salitila näytti ennen kuntosalin rakentumista

IMG_20181028_165700mSali rakenteilla…

IMG_20181030_183741mSalin rakennusta 2…

Loppupelissä päätin ostaa kiinteistön itselleni ja lähteä ihan tosissaan pistämään kunnollisen kuntosalin paikkakunnalle. Ei tarvitsisi huolehtia turhista välikäsistä, vaan pääsisin oman mieleni mukaan rakentelemaan paikkoja. Kun rahoituskin varmistui muutaman mutkan jälkeen, niin pystyin aloittamaan toimitilan remontointia ja suunnittelemaan uusittavia laitteita ym. Olin parhaillaan vielä töissä aiemmalla työnantajalla, joten päivät olivat sitä, että aamut olin töissä tehtaalla ja illat sitten remontoimassa kuntosalitiloissa. Pari viikkoa oli todella työntäyteistä ja väsyttävää aikaa, mutta kun tiesin, että paikasta tulisi hyvä, pystyin laittamaan kaiken energiani molempiin hommiin.

received_198683974356708~2Laitteet siirtyy porukalla!

Suurempien remppojen jälkeen muutettiin kuntosalilaitteisto uusiin tiloihin talkooporukan voimin. Ei voi kuin tuhannesti kiittää tuota aktiivista parinkymmenen hengen porukkaa, jonka avulla saatiin monta tonnia rautaa muutettua paikasta toiseen. Vasta tuon päivän jälkeen paikka alkoi näyttää kuntosalilta ja ensimmäinen parin sadan kyykkykin taidettiin nähdä samana iltana.

1 3 5 8 9 13

Itse salin avajaiset pidettiin viikko muuttopäivän jälkeen ja kunnolla tuli juhlittuakin. Harvoin näitä saleja avataan ja koko oma elämä pistetään uusille tuntemattomille urille :) Jos kuntosali olisi kokonaan paikkakunnalta loppunut, niin itsehän täältä olisi joutunut pois muuttamaan. Parempi kuitenkin näin ja päästään jatkamaan hommia tutussa ympäristössä.

20181110203934_IMG_9711~2m 20181110205130_IMG_9741~2Salin avajaisten porukkaa, myös kehonrakentaja Toni Kohonen vieraili avajaisissa.

Tästäpä sitä lähdetään kuntosalia pyörittämään ja pikkuhiljaa toiminta alkaa löytämään uransa. Sali ei ole missään nimessä vielä valmis, vaan resurssien mukaan se uudistuu ja kehittyy koko ajan paremmaksi. Tulkaa ihmeessä treenaamaan, kun paikkakunnalle eksytte!

Kuntosalin nettisivut: www.th-gym.fi

Osoite: Pielisentie 29 alakerta, 81700 LIEKSA

 

Lue lisää

Massakausi

Starttasin viime sunnuntaina YouTube -kanavallani uuden videosarjan ”MASSAKAUSI”. Sarjaan tulee aina uusi video jokaisen viiden kilon painonlisäyksen jälkeen. Tavoittelen edelleen sitä 100 kilon elopainoa, mitä lähelle en ole edes koskaan päässyt. Katsotaan mihin asti nyt mennään. Paino on lähtenyt nousemaan hyvää tahtia ongelmitta ja se oli tiedossakin. Kun alkaa olla elopaino sen 85 kiloa, niin sen jälkeen minulle on haastetta jokaisen lisäkilon kerääminen.

Ekan videon näät tästä -> MASSAKAUSI 80KG

IMG_7765m

Jos haluat seurata kuvapäivittelyäni Instagramissa, löydät minut sieltä käyttäjänä @naturaltukedukem

-Tuukka

Lue lisää

Mika Sihvonen KUVAGALLERIA 2018

Nyt lauantaina kävin kuvaamassa Suomen varmasti tämän hetken kovinta kehonrakentajaa Mika Sihvosta. Mikan seuraava kilpailu on jo reilun parin viikon päästä pidettävä Arnold Classic Europe, jossa hän kisaa ensimmäisen Elite PRO -kilpailunsa avoimessa painoluokassa. Mika oli erittäin kovassa kunnossa totuttuun tapaan ja kaikki haaste oli valokuvata tuo kunto sellaisena, kuin se todellisuudessa onkaan. Mika on erittäin rauhallinen ja määrätietoinen kehonrakentaja ja hän on maltilla rakentanut tuota upeaa fysiikkaa jo 17 vuoden ajan. Viime kisakaudella ylä- ja alakropan välillä ollut epätasapaino oli nyt selvästi parantunut ja nyt kroppa alkaa olla jo tasapainossa. Se lupaa vieläkin karumpia aikoja kilpakumppaneille.

Tein pienen videopätkänkin Mikan treeneistä ja poseerauksista, se näet TÄSTÄ

Tässä kuvagalleria Mikasta, kun hän treenasi takareisiään ja pohkeitaan Kouvolan Power Gymillä. ON SE KOVA!

Lue lisää

Bunkkerin herääminen horroksesta

 

IMG_8809mp

Tässäpä onkin kulunut jo aikaa, kun viimeksi raapustelin EM-kilpailuraporttia. Olen nyt keskittynyt enemmän valokuvaukseen ja videointiin. Myös Youtubeen on tullut useitakin videpätkiä treeneistä ja safkoista. Videointia on tarkoitus jatkaa jatkossakin ja videot pamahtaa aina tuonne ”Jatkis -kanavalleni.

PATONKI -VIDEO

MUNARUOKA -VIDEO

PANNUPANNARI -VIDEO

KÄSIÄ JA SELKÄÄ -VIDEO

RENKAANPYÖRITYSFIILISTELY -VIDEO

RINTA, OLKAPÄÄT JA OJENTAJAT YHDELLÄ LIIKKEELLÄ

NIKO VARJOLA ”DOKUMENTTI”

Tilannekatsaus

Kevään EM-kilpailujen jälkeen aloittelin tietynlaista ylimenokautta ja aloitin syömisen hiukan erilaisella otteella. Ravinto oli edelleen hyvin proteiinipainotteinen ja menin lähellä ylläpitokaloreita. Kun pidin niin sanotun kunnon hiilarin määrän alhaisena, niin pystyin sitten syömään kaikkea muuta, mitä mieli oli tehnyt kevään pitkällä dieetillä. Tämä sisälsi pullat, jäätelöt, makeiset ja suolaiset herkut. Tuli vietettyä useammat ravintolaillatkin ja paino pysyi siltikin hienosti hanskassa. Treeniohjelma oli tässä väliaikana melko väljä, koska treenasin ainoastaan joka toinen päivä ja vain yhdellä pääliikkeellä per lihasryhmä. Muu treenaaminen oli sitten volyymipitoista pumppia. Tämä oli oikeasti erittäin toimiva ohjelma kisojen jälkeen. Voimatasot nousivat mukavasti ja myös pumppia sai kunnolla lihaksiin.

Minun oli tarkoitus katso, missä painoni liikkuu elokuun lopussa ja tehdä SM-kilpailuun osallistumispäätöksen sen mukaan. Niin myös teinkin. Elokuun lopussa painoni oli alle 76 kiloa, mikä tarkoitti sitä, että olin enemmänkin kuin aikataulussa syksyä varten. Aloitinkin uuden kisadieetin heti elokuun alusta. Kaikki lähti menemään kuten ennenkin, mutta tiputin ruokavaliostani huomattavan osan proteiineista pois. Tämä siksi, koska säikähdin verikokeista saamaani glomerulussuodosnopeus -arvoa. Tämä arvo kertoo, miten hyvin munuaiset suodattavat ravinteita. Arvoni oli luokkaa 76, kun sen pitäisi olla reiua 90:ä. Tuo pelko oli kuitenkin aivan turha, koska tuo glomerulussuodosnopeus on vain laskennallinen arvo, joka muodostuu kreatiniini -arvosta. Kreatiniini on taas aina korkeampi lihaksikkailla henkilöillä, ja se taas laskee tuota glomerulussuodosnopeus arvoa. Ei siis mitään syytä huoleen.

IMG_8763 75,9kg 1 (29)m2

Kisaprojektin loppu

Ehdin dieetata ainoastaan pari viikkoa, kun keskeytin SM-kisadieetin. Olin jo kuulostellut olotilaani pitkään ennen dieetin aloittamista ja koko ajan mieltä vaivasi motivaation puute. Minkäänlaista paloa kilpailemiseen ei vain ollut. Näitä fiiliksiä on minulla ollut joskus aiemmillakin dieeteillä, mutta ne ovat menneet aina nopeasti ohi. Nyt ne ei vaan menneet ja koko ajan oli päässä ajatus, että ei ole mitään syytä kisata enää syksyllä. Kuulostelin tätä asiaa ihan tarpeeksi kauan ja sitten oli vaan pakko päättää, että tältä syksyltä kisat jää väliin.

KILPAILUT PERUTTU 2018 -VIDEO

Jatko

Nyt olen aloittanut kovan treenikauden ja on aivan mahtavaa olla lähes vuoteen kunnolla plussakaloreilla. Treenaamisesta nauttii aivan täysillä ja sellaista se minulla on aina parhaimmillaan ollutkin. Teen uuden postauksen nykytreeneistäni heti Kreikan loman jälkeen. Olemme lähdössä Kreetalle ja palailemme piakkoin. Siihen asti, moro.

28055807_573690533002224_1246301521431741084_n ohjback

Lue lisää

EM-kilpailut 2018

Nyt on sitten arvokisat käyty ja täytyy heti alkuun sanoa, että nyt tuli aivan täydellinen suoritus oikeassa paikassa. Parempaan en juurikaan olisi pystynyt, ainoastaan esiintyminen voisi olla aina parempaa. Kondiksen osalta kaikki osui nappiin. Olin sopivan paineinen ja kuitenkin kuiva. Kilpailuväri oli onnistunut toisen kerran peräkkäin, ja se on aivan uutta mulle 😀

Kisareissu videon muodossa löytyy tästä: EM-KILPAILUMATKA 2018

IMG_8701

Ennen kisaa aamulla

Dieetti kevään kilpailuhin on ollut selvästi kisaurani helpoin kokemus ja koko ajan opin oman kropan toimintaa paremmin tulkitsemaan. Muutamilla muutoksilla olen saanut kaiken toimimaan vieläkin paremmin ja tässä kyllä huomaa, että oppimistahan tämä homma on hyvin pitkälti.

IMG_3742mm

Meidän ikäskaalaporukka: minä, Pontus Reini ja Voitto Suosaari

Suomen EM-joukkueen yhteishenkeä matkalla ei voi kuin ylistää. Porukka kannusti toisiaan ja homma toimi sulavasti kaikelta osin. Iso kiitos kuuluu liiton väelle, huoltajille ja vapaaehtoisille.

IMG_3935m

Työlleen omistautunut huoltaja Mika Sihvonen

Joukkueen menestys oli historiallisen kova. Suomeen tuli yksi kultamitali niin miesten, kuin naistenkin puolelta. Onnea Sennille ja Momarille! Mitaleja ja finaalipaikkoja tulikin sitten enemmän ja lähes kaikki tekivät erinomaiset suoritukset kilpailuissaan.

IMG_3781m

Matias Kari ottaa rennosti ennen kisaa

Tällä hetkellä meikäläinen taitaa olla ainoa suomalainen CBB-mies, joka on yltänyt EM tai MM tasolla kaksi kertaa finaaliin yleisen sarjan puolella. Vielä se mitali kuitenkin puuttuu…

IMG_4717m

Omia tulevia suunnitelmiani en ole vielä ehtinyt lukkoon lyömään, vaan se vaatii vielä näiden kisojen analyysiä ja kokonaiskuvan hahmottamista. Ihan kaikki on auki ja mahdollista.

IMG_3945m

Votelle vielä isot onnittelut CBB-Masters hopemitalista! Kultaa ens kerralla.

Lue lisää

Fitness Classic 2018

Noniin. Kevään kilpaiut Suomessa on käyty ja voittohan sieltä napsahti Classic bodybuilding yleisestä sarjasta. Tämä tietää sitä, että reilun viikon kuluttua kilpailen EM-kilpailuissa Santa Susannassa Espanjassa. Kisapäivä minulla tulee olemaan 3.5. torstaina. Lähdin tähän kevään kilpailuun tottakai täysillä ja ainoa tavoite oli saada tuo EM-paikka. EM-kisoissa pääsen omaan alle 175 senttisten sarjaan ja siellä on mahdollisuudet yllättää, kun nappisuoritus sattuu kohdalle. Videopätkä: Fitness classic 2018

IMG_6905m

Fiilikset on nyt aikalailla huipussaan ja olo energinen. Sain kokonaisuuden parhaimpaan kuntooni koskaan. Värit onnistui, kunto onnistui, esiintyminen onnistui ja huolto pelasi. Kiitos Nikolle!

IMG_6901m

Oli suuri helpotus, kun voittajan nimi kuulutettiin ja pitkä rupeama sai palkintonsa.

IMG_6924mp

Tästä matka jatkuu siis viikon kuluttua ja silloin on tarkoitus olla vieläkin parempi, kuin aikaisemmin!

10 vuottam

P1030330mKiitokset kaikille kannustajille!

Lue lisää