Arnold Classic 2015: Bodybuilding OPEN


arnold-2015-logo

Tulevana viikonloppuna pidetään Ohion Columbuksessa taas vuosittainen jo suurimmaksi paisunut fitness-urheilutapahtuma Arnold classic. Arnold classic on nimetty perustajansa Arnold Schwarzeneggerin mukaan ja kilpailussa on mukana kaikki mahdolliset sarjat miesten kehonrakennuksesta naisten bikiniluokkaan. Arnold classicissa kilpaillaan ammattilaiskilpailut, sekä amatöörikilpailut. Keskityn tässä ennakossa seuratuimpaan sarjaan eli ammattilaismiesten painoluokattomaan kehonrakenussarjaan. Tuolla kilpailijat ovat järjestään 110- 140 kiloisia korstoja, mikä tekee aina vaikutuksen katsojiinsa. Ammattilaisten ja parhaimpien amatöörien ero on lähinnä lihasmassassa, rakenteen ollessa usein amatööreillä jopa parempi, kuin valtaosalla pro-kisaajista.

Arnold classicissa pyörii isot palkintorahat, mikä vetää puoleensa maailman kovimmat ammattilaiset, lukuunottamatta muutamaa kärkinimeä. Niin myös tänäkin vuonna. Yhteensä kisoissa jaetaan palkintorahaa yli 1/2 miljoonaa paikallista dollaria. Suurimmat rahat pyörii tässä miesten avoimessa ammattilaisluokassa, jossa jaetaan palkinnot seuraavasti:

2015 Arnold Classic Men’s Bodybuilding:
1st: $130,000
2nd: $75,000
3rd: $50,000
4th: $30,000
5th: $15,000
6th: $10,000
7th: $2,000
8th: $2,000
9th: $2,000
10th: $2,000
11th: $1,000
12th: $1,000
13th: $1,000
Yhteensä: $326,000

 

ASETELMA

 

Ennakkoon katsottuna Arnoldin asetelma on erittäin mielenkiintoinen. Kilpailussa on useita äärimmäisen kovia kisaajia, niin uudempia nimiä, kuin vanhoja jyriäkin. Kaikilla kärkikisaajilla on omat vahvuutensa. Voittajaksi valitaan yleensä se, kenellä on vähiten heikkouksia, myyvä nimi+kasvot, sekä karismaattisuus ja yleisön suosio. Suurimmiksi voittajasuosikeiksi on nostettu useissakin lähteissä todella tuore ammattilainen Justin Compton, jo aiemmin Arnoldissa menestynyt Evan Centopani, sekä kertaalleen Mr Olympiaksikin kruunattu vanha jyrä Dexter Jackson. Lista ei kuitenkaan jää tähän, sillä mukaan on pakko nostaa myös Cedric McMillan ja Roelly Winklaar. Kilpailun suurimpana mustana hevosena pitäisin ehkä Lionel Beyekeä. Otetaanpa lyhyet arviot TOP-kisaajista:

  • Justin Compton, USA

a0a95dc4983e319f80eff1bd34f19d09

 

Compton 5 viikkoa ennen H-hetkeä

26-vuotias Compton on yksi tämän hetken kuumimmista nimistä ammattilaiskehonrakennuksessa. Hänen kehitysvauhtinsa on ollut päätä huimaavan nopeaa ja saman tahdin jatkuessa, hän tulee kisaamaan jopa MrOlympia –titteleistä. Jo ammattilaisvoiton napanneena Justin tietää, mitä ammattilaisvoitto vaatii ja se on suuri etu hänelle. Compton on myös lähes aina kilpaillessaan saavuttanut myös äärimmäisen kovan kireyden ja on myös tämän seikan vuoksi todella hankala voitettava. Mitkä on sitten Comptonin heikkoudet? Compton näyttää lavalla yksinään ollessaan miltei voittamattomalta, mutta kun hänet laitetaan riviin muiden huippujen kanssa, tuo illuusio hiukan särkyy. Kisassa on varmasti useampi häntä raameiltaan suurempikokoista kisaajaa ja siinä on heidän paikkansa iskeä. Comptonin keskivartalo, varsinkin edestä katsottuna on aikaisemmin ollut haavoittuva, samoin korkealta alkava selkänsä. Viikonloppuna näemme, miltä nuo kohdat tulevat näyttämän. Se on kuitenkin varma, että tämä mies on täynnä paksua lihasmassaa, mikä on vielä jalostettu rasvattomaksi. Siinä haastetta muille kisaajille.

  • Evan Centopani, USA

29d3f53d62778a5b75164ea7793fded0

(kuvassa hiukan peilin kautta tulevaa kokolisää)

Evan on hiukan kokeneempi kisaaja kuin edellä mainittu Compton. Hän on kuitenkin kilpailijana vieläkin hiukan raakile, eikä ole näyttänyt vielä lähellekään kaikkea potentiaaliaan. Nyt Centopani on kuitenkin mennyt taas harppauksen eteenpäin ja on varmasti elämänsä kovimmassa kunnossa juuri oikealla hetkellä. Evan on raameiltaan kisan suurikokoisimpia kisaajia, ellei jopa suurikokoisin. Kädet ovat valtavat. Centopania on moitittu pienistä rintalihaksista, hiukan epäbalanssissa olevasta selästä ja etureisien koosta. Rinta on nyt kuitenkin selvästi kasvanut. Jalat ja selkä ovat itselleni edelleen hiukan kysymysmerkkejä. Itse näen, että voittoa ajatellen, Evanilla voi olla vielä hiukan liikaa puutteita fysiikassaan, mutta JOS varsinkin etureidet on nousseet selvästi yläkropan tasolle, voittokaan ei ole mahdoton ajatus. Esiintymisen osalta Evan on Comptonia etevämpi ja sitä on mukava seurata.

  • Dexter Jackson, USA

Dexter_Jackson_345

Mies ilman heikkouksia

Yksi, ehkä suurin voittajasuosikki on muutaman vuoden takainen MrOlympia Dexter Jackson. Dexteristä on hankala keksiä mitään heikkoutta, mutta miksi hän ei sitten ole jo kilpailun selvä voittaja? Vastaus on siinä, että Jackson on lihasassoiltaa jo hiukan turhan pienikokoinen nykyisessä liasmassashowssa. Kaikki liahsryhmät ovat kyllä erittäin hyvällä tasolla ja kroppa on tasapainoinen, mutta hiukan kokoa siitä joka tapauksessa puuttuu, kun häntä verrataan esim. Centopaniin. Dexter pystyy päihittämään kaikki muut pelkästään sillä, että hänellä ei ole lihasryhmissä selviä heikkouksia sekä hän on ain JÄRKYTTÄVÄN KOVASSA KUNNOSSA! Dexter tietää 100% varmasti miten isoja kisoja voitetaan ja myös se on hänen selvä vahvuutensa. Toisaalta hän tietää, miten ennakkosuosikin paikalta myös hävitään. Erittäin vahva esiintyjä ja lavalla oikea herrasmies, omaa vahvan karisman jo ikänsä puolesta. Kokenut kilpailija, joka ei huonommille häviä. Dexter on muuten voittanut Arnold classicin jo NELJÄ kertaa aikaisemmin!!

  • Cedric McMillan, USA

Cedric Mcmillan 1 (3)

Maailman esteettisin iso mies?

Itse odotan eniten herralta nimeltään Cedric McMillan. Cedric on valtavaksi lihaskimpuksi oikea symmetrian ja täydellisen lihasmallin peilikuva. Vastaavaa rakennetta tuon kokoiselle miehelle emme ole varmasti koskaan ennen nähneet. Ehkä kaikkein sykähdyttävintä tässä ukossa on juuri lihasmalli ja lihasten kiinnityskohdat. Mikään lihasryhmä ei näytä hassulta toisen vieressä, vaan kaikki lihasryhmät sulautuvat mahtavasti yhteen muodosten upean kokonaisuuden. McMillanin ehdottomasti suurin heikkous on aikaisemmin ollut hänen enemmän tai vähemmän pehmeä kilpailukuntonsa. Hän ei selvästikään ole vielä löytänyt keinoa, millä pääsisi eroon turhasta nesteestä ja saisi nahkan kunnolla pingottumaan lihasten pintaan. JOS Cedric on löytänyt lääkkeen tuohon ongelmaan, hän voittaa suht helposti koko kilpailun! Jos Cedric jotain fysiikkaansa kaipaisi, se olisi hiukan lisää paksuutta olkapäihin ja tiukkuutta koko kroppaan. Jos minulta kysyttäisiin, miltä maailman kovimman ammattilaisen kuuluisi näyttää, vastaisin Cedric McMillanilta. Se kuitenkin edellyttää sen, että kisakunto olisi viimeisen päälle rasvaton ja nesteetön. Arvioni on, että Cedu on kärkikolmikossa joka tapauksessa!

  • Branch Warren, USA

_H4X4102_SCILZRVQEZ

Brutaalia massiivisuutta

Branch Warren on ammattilaissirkuksen karuin äijjä isolla Ä:llä. Hän poseeraa raskaan musiikin tahtiin ja se sopii hänelle täydellisesti. Branch on voittanut Arnoldin jo pari kertaa, joten tämä raskas kaava tuntuu toimivan tässä kisassa loistavasti. Warren on kuitenkin jo melkolailla vanhojen sotavammojen rumentama. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen fysiikassaan on nähtävissä selviä lihasvammoja, mitkä heikentävät hänen aiemmin virheetöntä brutaalia fysiikkaa. Pahimmat puutteet voittoa ajatellen ovat tälä hetkellä hänen selkäpuolellaan ja käsilihaksissa. Epäilen, että nuo vanhat vammat verottavat kokonaisuutta edelleen pahasti, joten hänelle sijoitus viiden joukossa olisi jo hyvä temppu. Branch kisaa useimmiten erittäin tiukassa ja paineisessa kunnossa, mikä on hänelle suuri vahvuus. Valtavat reidet kovimmalla mahdollisella erottuvuudella ovat myös vakuuttavat. Saa nähdä miten korkealle tämä entinen mestari nousee tämän vuoden kisassa.

  • Lionel Beyeke, Ranska

remote_image_1329696769.big

Mr lihaspyöreys

Kisan suurin yllätymomentin omaava kilpailija on varmastikin Lionel Beyeke. Lionel on parhaimmillaan todella paha voitettava suurimmalle osalle ammattilaishuipuista. Lionelin parasta kuntoa ei kuitenkaan olla nähty vielä koskaan. Parhaimmillaan hän on päässyt jo lähelle sitä, mutta jäänyt kuitenkin kunnoltaan asteen verran vajaaksi. Beyekeä vaivaa hiukan samat ongelmat, kuin aiempana mainittua McMillania. Tämän miehen lihakset ovat kisan pyöreimmät ja paksuutta löytyy. Mikäli Beyeke saa lihaksensa täyteen ja nahkan nesteettömäksi, hän voi nousta jopa kolmen sakkiin. Siihen hänellä on kaikki mahdollisuudet. Voittoon en itse ainakaan vielä usko. Mitä Lionel sitten tarvitsisi, että voitto voisi olla hänen taskussaan? Ehdottomasti lisää yksityiskohtia lihaksistoonsa. Lihasmalli on hyvä, mutta hiukan utuinen kunto tekee siitä kauttaaltaan vajaan näköisen. Kivikovana älyttömän hyvä kilpailija.

  • Roelly Winklaar, Alankomaat

19528_797003043701431_8004093703216559443_n

Laadukasta massaa joka puolella

Jo muutaman ammattilaiskisan voittanut Roelly on erittäin kova kilpailija kaikilla mittapuilla. Hän on kuunnellut selvästi saamaansa kritiikkiä ja on saanut heikkouksistaan jo lähes tasavertaiset muiden kisaajien kanssa. Muut, kuin heikoimmat lihasryhmät ovatkin sitten todella kovia. Kädet varmasti maailman kovimmat ammattilaiskädet? Reidet on tukit. Täysi mahdollisuus korkikolmikkoon. Yksin lähes voittamaton, muiden vierellä heikkoudet pistävät silmään, miten käy tällä kertaa?

ravinnetukku_header

Tässä olivat arvioni kärjen kisaajista. Viikonloppuna näemme, miten tyypit suoriutuvat ja mahtuuko kärkiviisikkoon vielä joitakin kisaajia tämän ennakon ulkopuolelta. Epäilen, mutta toivottavasti saamme uusia staroja kärkiporukkaan!

Kisoja voit seurata livenä tästä linkistä:

http://streaming.bodybuilding.com/2015-arnold-webcast/

ravinnetukku_header

Eikun jännäämään, jos ei nukkuminen yöllä kiinnosta :)

-Tuukka


Vastaa