Treeniupdate 2019


 

IMG_9840m

Nyt on treenit niin hyvässä vauhdissa, että on varmasti paikallaan avata hiukan omia kuvioitani. Kuntosalitoiminta on lähtenyt erittäin hyvin vauhtiin ja asiakaskunta on jo osittain vakioitunut. Olen saanut paljon hyvää palautetta salistani TH-GYMistä ja myös palautetta, jonka perusteella toimintaa on parannettu entisestään. Olen myös alkanut päivittämään salilaitevalikoimaa ja ensimmäisenä tuli uusittua huonoilla liikeradoilla olevat jalkalaitteet parempiin.

Massakausi

Kun kuvasin tuon ensimmäisen massakauden videon, olin tekemässä hyvin vaihtelevanlaatuista ja jatkuvakiertoista treeniohjelmaa. Olen harvemmin tehnyt tuollaista ohjelmaa, mikä ei rajoitu viikon ajalle, mutta hyvä puoli sellaisessa on se, että se antaa vapauksia tehdä tietyt lihasryhmät tiheämmällä tahdilla. Suuret, palautusta enemmän vaativat, lihasryhmät taas voi ohjelmoida ohjelmassa harvemmalle kierrolle.

IMG_9880p

Tuon ohjelman lopettelin kuitenkin marraskuun alulla ja aloin tietoisesti nostamaan taas vaihteeksi maksimivoimatasojani. Otin käyttöön aikalailla perus nelijakoisen ohjelman, jossa oli etenkin jalkakyykylle ja penkkipunnerrukselle jo selvää voimatason nosto taipumusta. Tein kyykyssä 180 kilolla maksimitoistot, sitten tiputin 170 kiloon ja tein sillä taas maksimit. Tiputin vielä kerran 160 kiloon ja sillä taas maksimit. Penkkipunnerruksessa tein samalla tyylillä, mutta painot olivat 140, 130 ja 120 kiloa. Kyykyssä parhaimmillani tein 180 kilolla kolmosen, 170 kilolla nelosen ja 160 kilolla kutosen. Penkissä 140 kilolla kakkonen, 130 kilolla seiska. 120 sain parhaimmillani 10 toistoa.

Vaivat

Tätä toista treeniohjelma-aikaa varjosti pari ärsyttävää vaivaa. Olkapää oli niistä pahempi. Sain ulkokiertäjän sellaiseen kuntoon, että en oikein pystynyt tekemään muita punnerrusliikkeitä, kuin tangolla tehtävää penkkipunnerrusta. Kaikki muu sattui enemmän tai vähemmän. Tämän vaivan kanssa tuli painittua pari kuukautta. Ahkeralla kuminauhakuntoutusjumpalla sain kuitenkin tämän vaivan kokonaan katoamaan. Tämän lisäkisi oikea ranne ärtyi ilmeisesti sählyn pelaamisesta niin, että en pysty edelleenkään tekemään mitään vähänkin vääntöä aiheuttavaa liikettä ilman rannesiteitä. Tämä kuntoutus on siis edelleen kesken.

kk

Painonnousu

Treenit ovat olleet melko kovia energian kulutuksen kannalta, joten kehonpainon nostaminen on ollut erittäin haastavaa. En ole ottanut mitään pakkomiellettä asiasta, vaan pyrkinyt vain syömään mahdollisimman paljon samalla pitäen fiiliksen hyvänä. Nyt painoa alkaa olla se 85 kiloa aamulla ja kunto on vielä säilynyt siistinä. Tämä leppoisa nousutahti ei ole siis ollut yhtään pahasta. Seuraavan massavideon kuvaan siis edelleen, kun aamupaino näyttää oikeasti sen 85 kiloa.

Nykyinen saliohjelma

Parisen viikkoa sitten aloin tekemään enemmän puhdasta voimaohjelmaa, jossa on nyt mukana myös maastaveto. Maastaveto on minulle edelleen se vähiten tehty liike, mutta yritän sitä aina aika-ajoin saada tason ylöspäin. Vedän maastavedot sumo-tyylillä.

Ohjelmassa teen pääliikkeet seuraavalla tyylillä

  • Penkkipunnerrukset aina neljän päivän välein
  • Jalakyykyt aina viiden päivän välein
  • Maastavedot aina viiden päivän välein
  • Penkissä teen aina 5×8 ja lisään joka kerta kuormaa 5kg, kyykyssä ja vedossa aina 5×8 ja joka kerta 10kg korotus sarjapainoon.
  • Kun ohjelma etenee, tippuvat sarjamäärät 3×8:aan
  • Kun kasit eivät enää mene hyvin, tiputan sarjapainoja ja alan tekemään 5×5:sia samalla tyylillä kuin 5×8:a.
  • Kun vitoset eivät enää mene hyvin, tiputan taas sarjapainoja ja alan tekemään 5×3:sia samalla tyylillä.

Penkille, kyykylle ja vedolle on AINA omat päivänsä ja niiden päälle tulee apuliikkeitä / bodausta eri lihasryhmille.

Tällä ohjelmalla jatkan tuonne maksimi 3×3:iin asti ja sitten katsotaan maksimivoimatasot.

-Tuukka

IMG_9908m

 


Vastaa