JYVÄSKYLÄ 2016 SM-karsintaraportti

jk

Tänä vuonna fitness-lajien SM-kilpailuihin oli järjestetty vain yksi kilpailu, ja se pidettiin Jyväskylän Paviljongissa 24.- 25.9. Tapahtuma oli kaksipäiväinen. Lauantaina kilpailivat kehonrakentajat, Classic bodybuilding kilpailijat, Women´s physique ja tulokassarjat naisten puolella. Sunnuntaina oli vuorossa naisten yleiset sarjat (bodyfitness&bikiki) ja Men´s physique sarjat. Itse olin paikalla ainoastaan lauantaina, joten tämä raportti käsittelee vain tuota päivää. Käsittelen miesten sarjoista kolme parasta per sarja.

backgrip bunkkeri

Sponsored by backgrip

KEHONRAKENNUS

Kehonrakentajille tämä kilpailu oli vain pakollinen katsastus, juuri mitään karsinta-arvoa kilpailulla ei ole. Tuomareilla on kuitenkin mahdollisuus tiputtaa tästä joitain kilpailijoita pois, mikäli he eivät täytä SM-kilpailun kriteerejä. Tässä kilpailussa kilpailijoille tarjoutuu loistava mahdollisuus testate kisavalmisteluja hiukan isommilla riskeilläkin.

Alle 80kg sarja

Tämä sarja oli varmasti kehonrakennussarjoista kokonaisuudessa tasokkain sarja. Tässä sarjassa kilpailijoiden kunnot olivat jo kohtalaisen hyviä. Johtunee varmasti siitä, että yleensä alle 80 kilon sarjaan painoa vedätetään kunnolla ja kondis tulee pakolla rapeammaksi. Tänä vuonna kuitenkin kolmen kärki oli melko selvä, tai oikeastaan neljän kärki.

1 Jukka Nyyssölä

Jukka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa ja esitti varsin hyvän kokonaisuuden. Kroppa on melkolailla tasavahva ja häiritseviä heikkouksia ei kehosta löydy. Jukka kilpaili sarjassaan lähes maksimipainossa, joten kauheasti lisämassaa hänelle ei tähän sarjaan enää mahdu. Itse kisakunto olisi voinut olla terävämpi, varsinkin takaa, mutta tällä kertaa kehon paineisuuden tavoittelu taisi mennä maksimikireyden edelle. Lihakset olivat pyöreät ja itse lavaolemus oli virkeä. Vapaaohjelman suorittaminenkin näytti suht varmalta siihen nähden, että oli hänen ensimmäinen kilpailunsa. Jukka oli mielestäni tämän karsintapäivän paras kilpailija kokonaisuudessaan kaikki sarjat mukaan lukien.

jukka

2 Mikko Leinonen

Mikko tuli kilpailuihin mukaan itselleni melko puskista, koska en ollut häntä aiemmin noteerannut. Pakko sanoa, että aivan huippurakenne ja todella upea lihasmalli. Poseeraukset olivat tyylikkään näköiset, ainoastaan kasvoista olisi voinut löytyä vähän ilmeikkyyttä. Upeat jalat ja mahtava x-malli vartalossa. Miksi Mikko sitten hävisi Jukalle? Jukka oli kokonaisuutena virheettömämpi. Mikon ylävartalon lihasmassa voisi kauttaaltaan olla suurempi, se ehkä pisti itselläni eniten silmään. Myös kisaväri oli hiukan turhan tumma/suttuinen ja olemus lavalla olisi voinut olla virkeämpi. Todella kova kilpailija kaikesta huolimatta.

alle80

3 Pekka Kotipohja

Sarjan odotettuja kilpailijoita oli varmasti myös Pekka Kotipohja, joka esitti nyt hitusen parempaa, mitä viime vuoden koitoksissa. Jalat ovat tulleet asteen lähemmäksi yläkroppaa, siinä ehkäpä suurin näkyvä muutos. Jos Pekkaa vertaa kärkikaksikkoon ja varsinkin Nyyssölään, niin hän näytti myös lihasmassan puolesta pieneltä tähän sarjaan. Pekka hävisi myös kireydessä kärkikaksikolle. Neljänneksi sijoittunut Akseli Rajansuo hävisi Pekalle lähinnä vain heikomman rakenteensa vuoksi. Näillä sankareilla eroa olikin vain viisi pistettä. Pekka menee eteenpäin hitaasti mutta varmasti. Tätä vauhtia saamme kuitenkin odottaa Pekan koko potentiaalia vielä kauan.

pekk2

 

Alle 90kg sarja

Sarjan kärjessä erottui selvästi kaksi erityyppistä kilpailijaa ja oli hiukan hämmentävää vertailla tätä kärkikaksikkoa. Myös sarjan kolmonen erottui porukasta. Muuten sarjassa oli paljon tasaisempaa porukkaa ja kisakunnot olivat monillakin yllättävän pehmeitä.

1 Jari Leskinen

Tässä sarjassa lihasmassaltaan suurin kisaaja vei voiton. Leskisen reidet ovat tunnetusti suuret ja myös kädet on komeat. Yleismassa tähän sarjaan on tosi hyvä. Kun kisakuntokin on lähes nappiin onnistunut, niin voittaja oli tässä. Itseäni hiukan häiritsee Jarin suht pitkä selkä, mikä saa keskivartalon näyttämään pitkältä. Tuo taas luo vähän vaikutelmaa siitä, että kaikki liasryhmät eivät sulaudu toisiinsa täydellisesti. Kilpailuväri olisi mielestäni voinut olla myös hiukan vaaleampi. Rankin kokonaisuus tähän sarjaan ja se riitti.

jaril

2 Janne Utrila

Omiin silmiini kokonaisuutena paras kisaaja tässä sarjassa oli Janne Utrila. Mielestäni kehonrakentajan pitää näyttää juurikin tältä. Kuiva ja kireä kisakunto, mahtava selkä ja komeasti erottuvat reidet. Tosi hyvä ja näyttävä paketti. CBB MM-kilpailuissa näkyi pari vuotta sitten lähes samanlaisia fysiikoita. Janne oikeastaan hävisi Jarille vain selvästi pienemmän lihasmassansa takia. Tajuttoman rankka tuplahauikset takaa poseeraus. Se kyllä painui mieleen. Janne oli Jukka Nyyssölän lisäksi karismaltaan vakuuttavaa katsottavaa lavalla.

utrila

3 Matias Niemi

Tässä on tulevaisuuden huippunimi! Hiukan voisi kommentoida samoin, kuin alle 80 kilon sarjan Leinosta. Jalat olivat mahtavat, mutta pieni yläkerta verrattuna alakertaan. Todella karismaattinen ja näyttävä uusi kilpailija. Rakenne on loistava kehonrakennusta varten. Kapea vyötärö, pulleat reidet ja leveät hartiat. Matias oli vasta kolmas, koska hän oli kisakunnoltaan selvästi löysempi kärkikaksikkoon verrattuna. Expoon pitää vielä kiristää!

alle90

Yli 90kg sarja

Niin sanottu raskas sarja oli ennakolta kiinnostavin, mutta selvästi pettymys. Sarjan ykköskilpailija erottui heti porukasta jo kisakuntonsa takia. Ykkösen takana olevilla kilpailijoilla oli jokaisella omat vahvuutensa, mutta kehonrakenuskriteereillä myös liikaa heikkouksia.

1 Sami Jaukkuri

Sami erottui porukasta heti rivistön tullessa lavalle. Paineinen ja kova lihasmassa/erottuvuus. Sillä vietiin voitto kotiin. Viimeksi Sami kilpaili sarjaa alempana ja nyt lisääntyneen lihasmassan huomasi heti. Koska varteenotettavaa kilpailijaa tässä sarjassa ei hänelle löytynyt, niin edes heikosti imeytynyt tankkaus ja siitä johtunut keskivartalon pöhötys eivät vaarantaneet voittoa. Tässä on varma finalisti Expoon ennakkoon kivenkovaan raskaaseen sarjaan.

sam2

2 Artturi Kallio

Isoin ja lihaksikkain suomalainen kilpailija kisalavoilla pitkiin aikoihin. Loistava rakenne ja lihasmalli, tasapainoinen lihasmassa ylä- ja alakropan välillä. Siinäpä on mahtava kokonaisuus! Kisakunto pilasi voitonhaaveet kuitenkin totaalisesti ja ilmeisesti mitään viimeistelyjä tähän kilpailuun ei oltu tehtykään. Kunto oli nesteinen ja osittain myös rasvaisen näköinen, hankala sanoa. Varsinkin takaposeeraukset olivat niin sileitä, että ihan harmitti katsoa, koska näki millaiselta ne vois näyttää. Viimeistelemättömyys näkyi myös kaikessa muussakin, lavaolemuksen ilmeettömyydessä, poseerauksissa, kisavärin sotkuisuutena jne. Karmea potentiaali, joka pitää nyt saada edes puolittain esiin Expoa varten. Sillä saa jo hyvän tuloksen.

arr2

3 Rami Nieminen

Rami oli positiivinen tapaus ainakin minulle. Hän oli tosi pitkän näköinen sarjassaan, ainoastaan Uolevi Ojala taisi olla hiukan pidempi. Tällaiseen pituuteen vaatii rutkasti lihasmassaa, varsinkin raajoihin. Massaa löytyikin varsin kiitettävästi siihen, että pystyy tasavertaisesti kisaamaan lyhempiä ja paksumpia kisaajia vastaan. Kisakunto oli kuiva ja tiukka, se oli ehdoton vahvuus. Mikäli Rami saa vielä muutaman kilon massaa lisää oikeisiin kohtiin kroppaa, tulee hänestä vielä vaikuttavan näköinen ja menestyksekäs raskassarjalainen. Ainoastaan Artturin julma koko ja rakenne esti Ramia nousemasta sarjansa kakkoseksi. Piste-eroa heidän välillään oli 1 PISTE!

yli90

 

CLASSIC BODYBUILDING

CBB puolella tämä oli karsintakilpailu SM-kisoihin. Monet kilpailijat olivat jo hyvässä kisakunnossa, niinkuin tottakai pitäisikin olla. Sarjoissa oli tänä vuonna loistava kilpailijamäärä, mikä jo automaattisesti nostaa kilpailun tasoa ja tosi hyviäkin kisaajia tippuu finaalin ulkopuolelle. Kaikkiaan SM-kisoihin selviytyi lyhyemmästä sarjasta 15 parasta kilpailijaa ja pidemmästä sarjasta 12 parasta.

alle 178cm sarja

Sarja oli jälleen kerran tasoltaan selvästi kovempi, kuin pidempi CBB sarja. Kärkikuusikko oli jo todella hyvä ja viisi miestä kärjessä oli rakenteeltaan hyvin saman tyyppisiä. Lihasmassan osalta tuli eroavaisuuksia ja myös lopullisessa kireydessä löytyi eroa. Finaalikuusikoin ulkopuolelle jäi jo muutama hyvä kilpailija.

alle178

1 Joni Hietala

Joni vei sarjan hiukan yllättäen ennen Olli Kamista. Jonin kisakunto oli tänään hiukan terävämpi, sekä hänen vapaaohjelmansa oli tuomaireiden mieleen taiteellisempi. Myös lihasmassaa varsinkin ylävartalossa oli riittävästi, että voitto heltisi. Etuposeeraukset näyttivät omiin silmiini kovemmilta kuin takaposeeraukset. Pirteän näköinen lavaolemus. Tulee varmasti olemaan mitaleilla SM-kilpailuissa.

2 Olli Kaminen

Rakenteellisesti erinomainen Olli Kaminen joutui pettymään karsintakisassa. Kisa oli kärkikaksikon välillä erittäin tiukka ja kokonaisuutena mielestäni Olli oli kuitenkin askeleen Joni Hietalaa fysiikan osalta edellä. Vaikka Kamisen kunto oli hiukan utuinen, siltikin hän näytti valmiimmalta kokonaisuutena. Myös Ollin jalkaosasto on yhtälailla heikkous, kuin se oli Hietalallekin, joten siitäkään ei eroavaisuuksia saanut. Jos kroppa terävöityy SM-kisaan, on tässä mahdollinen voittaja.

3 Alexander Espaillat

Alexander oli hyvässä kunnossa, mutta parempaa sijoitusta ajatellen lihasmassan osalta selvästi kärkikaksikkoa pienempi. Alexanderin rakenne on erittäin mainio tähän lajiin ja klassista linjaa löytyy kauttaaltaan. Myös poseerausta oli selvästi ajateltu omaa rakennetta suosivaksi ja niin pitäisi tottakai kaikkien toimia. Kehitystä on myös tullut selvästi viime kilpailuihin nähden etenkin käsien ja jalkojen osalta, mikä on hyvä juttu.

Sami Tuovinen

Sarjassa kilpaili myös yksi oma valmennettavani, joka sijoittui sijalle 8. Samin kisakunto oli tässä kisassa vielä hiukan vajaa. Tätä vielä korosti erittäin vaalea kilpailuväri, joka söi erottuvuutta olemattomiin. Teimme myös pikkaisen vääriä valintoja poseerausten suhteen. Nämä edellä mainitut asiat korjattuna on ehdottomasti mahdollista kohentaa useampi sijoitus SM-kilpailuissa.tuo

yli 178cm sarja

Pitkässä sarjassa erottui kärkikolmikko välittömästi ja kovin taistelu käytiinkin lopuista finaalipaikoista. Lopulta kuusi parasta kilpailijaa löytyivät suht helposti ja asetelmat tulevaa SM-kisaa ajatellen tulivat selväksi.

yli178

1 Toni Syrjänen

Toni teki minuun vaikutuksen jo edellisellä kilpailukerrallaan jokunen vuosi sitten. Erittäin kova rakenne, joka on minusta ehdoton edellytys kärkikisaajille. Toni on myös samalla sirorakenteinen, mikä osaltaan kyllä paistaa silmiin. Lihasta on juuri oikeissa paikoissa ja oli sitä jonkin verran tullut myös edelliseen kertaan lisää. Minusta sarjaan aika selvä voittaja, koska kokonaisuus on niin kova. Isompia ukkoja jää taakse helposti.

2 Antti Marjamo

Toinen suuremman vaikutuksen tehnyt kisaaja oli sarjassa Antti Marjamo. Hän oli nuoreksi mieheksi yllättävänkin paksulihainen ja rakenteeltaan mainio kilpailija. Kisakunto oli asteen verran pehmeämpi, kuin voittajalla ja pieni kokemattomuus esiintymisestä ensikertalaiselta näkyi. Olkapäälinja voisi olla hiukan leveämpi, mutta sitä ehtii rakentaa tulevaisuudessa. Erittäin hyvä uusi kilpailija joka tapauksessa.

3 Nurudeen Adedorja

Tummaihoinen kisan kolmonen oli varsinkin jalkojen osalta vaikuttava. Erittäin hyvät jalat. Valitettavasti yläkroppa ei yltänyt vielä alaosaston tasolle. Suurin ongelma kuitenkin oli poseeraaminen. Asentojen laittaminen kuntoon olisi saattanut nostaa hänet uhkaamaan jopa kilpailun voittoa. Expoa ajatellen tuo on korjattavissa ja kannattaisi ehdottomasti korjata, silloin on mahikset nostaa sijoituksia.

YHTEENVETO

Kisa oli kauttaaltaan kovempitasoinen karsintatapahtuma, mitä edellisinä vuosina. Tähän vaikutti selvästi suurempilukuinen kilpailijamäärä. Yleisöä oli kuitenkin melko vähän suhteutettuna siihen, millainen hype lajien parissa nykyään on.

Päivän selvästi lupaavimmat kehonrakentajat olivat mielestäni alle 80kg sarjassa kilpaillut Mikko Leinonen ja alle 90kg sarjassa kisannut Matias Niemi. Heidän kokonaisuus on vielä isommin rakennusvaiheessa, mutta jo nyt voi sanoa, että panostamalla lajiin jatkossakin, heistä tulee avian järkyttävän kovia kisaajia. Syntymälahjana saatu loistava rakenne kehossa luo täydellisen pohjan lihasten kasvatukseen. Toivottavasti ukot pysyvät kunnossa ja hommat menee eteenpäin.

Classic bodybuilding puolella lajin sisällä tapahtuvat muutokset ovat aina pienempiä verrattuna kehonrakennukseen. On nähtävissä edelleen kilpailutason nousua kauttaaltaan ja se tekee kilpailuista tiukempia. Oli jopa hiukan yllättävää, miten vähän alle 178cm kilpailijat jäivät jälkeen kehonrakennuksen alle 80kg sarjalaisista. Moni CBB mies olisi päihittänyt useita kehonrakennuskilpailijoita. On hienoa nähdä, millaisia kilpailjoita lajistamme parhaimmillaan löytyy Suomen tasollakin.

Karsinnan perusteella vuoden 2016 SM-kilpailuista on tulossa hyvätasoiset. Tämä kuitenkin vaatii sitä, että useammankin kisaajan on vielä saatava rasvaa polteltua. Sarjojen mahdolliset kärkinimet ovat jo hyvin ennakoitavissa ja palettia sotkee oikeastaan ainoastaan samana viikonloppuna ulkomaan kilpailuissa kisanneiden kilpailijoiden puuttuminen karsintakisasta. Varsinkin kehonrakennuksen raskaimmasta sarjasta on tulossa kovin sarja pitkiin aikoihin. Kaikkea hyvää kilpailijoille, että saatte vieläkin parempaa aikaiseksi ja pysytte terveenä!

-Tuukka

 

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 38, 2016

Eka kokonainen viikko uutta treeniohjelmaa kokonaisuudessaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sarjamäärät on nyt optimoitu ja myös nuo erikoistekniikat otettu liikkeisiin mukaan. Tällä samalla kaavalla on tarkoitus nyt jatkaa muutama viikko ja saada kunnolla selälle ja vatsoille rasitetta. Tällä viikolla oli myös Jyväskylän SM-karsinnat, joista voisin kirjoittaa pienen raportin tässä tällä viikolla.

backgrip bunkkeri

Monday 19.9.2016 SYKEX

Yhdistelmäsoutu tangolla 4x8x100kg + vikassa 2x rest pause
Ylätalja niskan taakse 3x8x90kg + vikassa 2x rest pause
Kulmasoutu kp 3×8/käsi x47kg + vikassa 1x respause
Scott-hauiskääntö 4x10x30kg minsan palautukset
Hauiskääntöpyramidi seisten 10,8,6,4,6,8,10 tuo kaksi kertaa, aloituspaino 30kg ja aina 2,5 lisää per sarja
Hauiskääntö myötäotteella tanko 3x12x30kg + vikassa 1x rest pause

Eka ehjä treeniviikko uutta ohjelmaa sellaisena, kuin se tulee nyt jonkin aikaa olemaan. Tässä tuli selälle raskas päivä ja käsille volyymia. Molemmat iski lihaksiin kuin Tatli.

Tuesday 20.9.2016 SYKEX

Hack-kyykky 3x6x160kg +kapealla 8x125kg
Polven ojennus laitteessa 2x12x20kg yhdellä jalalla 2x10x45kg kahdella jalalla
Jalkojen + lantionnosto penkillä 3x MAX
Vatsarutistus ylätaljasta, istuen 5x10x35kg minuutin palautukset
Vinovatsarutistus levypainolla 3x15x15kg

Etureisille kovat sarjat ja vatsalle myös raskaampi setti.

Thursday 22.9.2016 SYKEX

SUPER: Alatalja kapealla + Pullover kp 4x15x80kg / 4x15x32kg
Ylätalja polvillaan eteen 3×12 +joka sarjassa restpause x1
Ylileveä leuanveto 3x MAKSIMIT (10-12) kuminauha apuna
SUPER: Pystysoutu tangolla + Pystypunnerrus 4×12-15x40kg / 4×15-10x40kg
Vipunostot sivulle kyljellään 2x15x9kg
Dippi 3x MAKSIMIT + yksi sarja punnerruksia kapealla otteella

Täyspainoinen selän volyymi ja olkapäät. Vähän tuntuu vielä kirraavan hengityksestä tama treeni ja sen huomaa noissa supersarjoissa, missä tehdään suurempia toistomääriä. Alkaa aika hapolla olla jo treenin loppupuolella.

Friday 23.9.2016 SYKEX

Vatsarutistus penkissä 5x MAKSIMIT
Vatsarutistus pallolla 4x 20
Vartalonkierrot laitteessa 3x 15/puoli x50kg
Penkkipunnerrus kp 8,6,6x52kg +vikassa pudotus 7x32kg
Ristitalja etunojassa 5x 15 x25kg
Pakarapotku laite 3x8x95kg +vikassa restpause x1
Polven koukistus laite 2x12x20kg yhdellä jalalla + 2x10x45kg kahdella jalalla

Melko pitkä treeni tulee tällä työmäärällä. Pitää vähän miettiä fiksaako tätä jotenkin. Hyvin kuitenkin virta riitti aina viimeiseen liikkeeseen asti.

ravinnetukku_header

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 37, 2016

Tästä alkoi uuden treeniohjelman suoritus. Tarkoitus on nyt painottaa jonkin verran selkää ja vatsaa, koska ne ovat aina olleet selvästi heikoimpia osa-alueitani ainakin lihasmassan osalta. Keskivartalo on muutenkin erittäin tärkeä alue kehonrakennuksessa, joten se ei koskaan ole liialla huomiolla. Heti maanantaina tosin tuli vähän muutoksia koko viikkoon, koska sain aika makoisan krampin alaselkään. Tuo sitten säteili viikon mittaan molempiin kylkiin ja esti aika tehokkaasti kovempia treenejä. Loppuviikosta tilanne kuitenkin helpotti ja seuraava viikko mennäänkin jo täpöllä.

ravinnetukku_header

Monday 12.9.2016 SYKEX

Yhdistelmäsoutu tangolla 4x8x90kg
Ylätalja niskan taakse 3x8x90kg
Kulmasoutu kp 2×8/käsi x42kg
Hauiskääntö mutkalla 4x12x30kg alle minsan palautukset
Hauiskääntö myötäotteella tanko 3x10x30kg
Yhdfen käden Scott kp 2x10x16kg

Heti ekan liikkeen kolmannessa sarjassa alaselän alueella kramppasi ja sen jälkeen oli enemmän ja vähemmän tuskaa koko lopputreeni. Nyt piti lähteä siis uusi ohjelma liikkeelle, mutta menee nyt eka viikko vähän läpsytellessä. Loppuviikko tarkoitus kuitenkin treenata ihan kipujen mukaan.

Wednesday 14.9.2016 SYKEX

Hack-kyykky 3x6x140kg jalat yhdessä 7x100kg
Polven ojennus laitteessa 2x12x25kg yhdellä jalalla 2x12x45kg kahdella jalalla
Vatsarutistus taljasta 5×15-20x40kg
Vatsayritelmiä

Elinen tuli taukoa ja nyt pystyi jollakin tapaa jo treenaamaan. Kyykkääminen oli yllättävän kivutonta ja ihan hyvät sarjat. Vatsojen vääntämisestä ei sitten tullutkaan yhtään mitään selkäkivun takia.

Thursday 15.9.2016 SYKEX

SUPER: Alatalja kapealla + Pullover kp 3×15 / 3×15
Ylätalja polvillaan eteen 3x 12
Ylileveä leuanveto 3x MAKSIMIT
SUPER: Pystysoutu tangolla + Pystypunnerrus 3×15
Vipunostot sivulle kyljellään 3x 12
Dippi lisäpainolla 3x 12

Kevennetty viikko jatkuu. Yksi sarja pois joka liikkeestä ja myös erikoistekniikat pois.

Friday 16.9.2016 SYKEX

Vatsarutistus penkissä 4x MAKSIMIT
Vatsarutistus pallolla 3x 20
Vartalonkierrot laitteessa 2x 15/puoli
Penkkipunnerrus kp 2x 6-8
Ristitalja etunojassa 4x 15-20
Polven koukistus laite 4x 12-15
Askelkyykky kp 3x 10/jalka

Sekainen vika keventely. Ihan isoillakin painoilla tein mm. kässäripenaa yli viidenkympin painoilla.

backgrip bunkkeri

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 36, 2016

Tämä oli viimeinen treeniviikko tätä ohejlmaa ja seuraava maanantai on jo uutta selkä- ja vatsapainotteista ohjelmaa. Nyt alkoi olla bodauystyylillä tehtynä voimatasot melko tapissa, joten turha nyt jatkaa tätä pään hakkaamista seinään yhtään tämän pidempään, vaan eikun uudenlaista ärsykettä hakemaan.

Myös Finnmaxin kanssa tuli jatkettua yhteistyösopimusta ja olenkin ollut erittäin tyytyväinen niin tuotteisiin, kuin muuhunkin kanssakäymiseen. Tutustukaahan loistaviin tuotteisiin Ravinnetukussa!

ravinnetukku_header

Monday 5.9.2016 SYKEX

Penkkipunnerrus tangolla 3x4x135kg, 2x5x120kg hitaita
Vinopenkki kp 8,8,7x42kg/käsi
Peck deck 12,12,10 x 11 lätkää +pakkotoistot
Vipunostot sivulle kp 4x11x19kg + jokaisessa rest-pause
Vipunostot eteen ylös kp 3x13x11kg + jokaisessa rest-pause kädet yhtäaikaa vaakatasoon
Facepull takaolkapäille kuminauhalla 3×15

Raskaat punnerrukset ja viparipainotteinen olkapääsetti. Hyvää tekemistä.

Tuesday 6.9.2016 SYKEX

Vipuvarsi edestä 4×13-10x40kg/käsi
Ylätalja niskan taakse lapio 3×13 x70kg + jokaisessa rest-pause
Alataljasoutu vinopenkissä 3×20
Pullover kp 2x15x32kg
Voimapyörä 3xMAX
Vatsarutistus taljasta 3x20x pakka
Vinovatsarutistus taljasta 2×15
Vatsarutistus matolla 2×20

Oikein hyvä ja tehokas treeni lyhkäseen aikaan tehtynä.

Thursday 8.9.2016 SYKEX

Hack-kyykky 3x6x160kg 6x100kg
Askelkyykky tangolla 2x8x100kg
Reisien lähentäjälaite 3×112-15x pakka
Lantionnostot laitteessa 2x8x80kg
Glute-Ham raise matolla 3×15
Polven koukistus mahallaan kp 8x21kg

Ekaa kertaa hackia muutamaan víikkoon. Uskalsi vääntää ihan kovat sarjat ja se on loistava merkki. Ehkä pikkasen vielä pidempään joutuu lepäilemään sarjojen välillä, mutta muuten normaalia hyvää treenaamista.

Friday 9.9.2016 SYKEX

Hauiskääntö seisten taljasta 6x10x pakka
Scott-hauiskääntö tangolla vertikaalissa 4x8x40kg
Scott-hauis kp 3×10-12x16kg
Ranskalainen punnerrus pään takaa 4x12x40kg
Punnerrus kämmenet yhdessä 3×15
Push-down köydellä 12x20kg
Pystypunnerrus kp 13,11,11x24kg
Leuanveto ylileveä ote 3×10-13

Hauisosuus alkoi esiväsytyksellä todella lyhyillä palauksilla. Ojentajapuolella pelkkää volyymityötä. Siihen päälle extrat. Tuo ylileveä leuanveto tulee pysymään ohjelmassa jatkossakin.

JOKO SINULLA ON LOISTAVA BACKGRIP -treenipaita? HOMMAA OMASI TÄÄLTÄ!

backgrip bunkkeri

Lue lisää

Yhteenveto: viikko 35, 2016

Hirmu hyvä treeniviikko. Vaihtelua tuli taas kaikissa treeneissä vähintään apuliikkeiden osalta. Oikea polvi hiukan on herkkänä edelleen, joten noita jalkatreenejä joutuu vaihtelemaan enemmänkin.

14102277_1193305517357547_3139999180177173615_n

 

Aivan mahtava grippi paidassa, huippusarjoja!

Monday 29.8.2016 SYKEX

Penkkipunnerrus tangolla 5x5x130kg
Vinopenkki laite 11,8,7x35kg/käsi
Pystysoutu tangolla 4×10-13x45kg + jokaisessa rest-pause
Vipunostot eteen ylös kp 3×11-13x11kg + jokaisessa rest-pause kädet yhtäaikaa vaakatasoon
Vaakasoutu takaolkapäille 2x13x20kg

Pitkästä aikaa meni nyt nuo 5×5:set penkissä isommalla romulla. Näyttää nousujohteiselta tekeminen. Ei auta kun rummuttaa vaan kovempaa. Olkapäille enemmän nyt vaihtelua.

Tuesday 30.8.2016 SYKEX

Alatalja leveä kahva/lapio 5×11-15x80kg
Vipuvarsi kahdella kädellä ylhäältä 4x8x40kg/käsi
Ylätalja väärinpäin 3×10-15 x55kg
Vatsarutistus taljasta 3x15x45kg
Lantionnostot lisäpainolla 3x15x42kg
Vatsarutistus 2×15
Vartalonkierto laitteessa 3x10x50kg
Lisäksi tuli selälle pari pumppiliikettä treenin lomassa

Varmasti paras selkä-vatsa jumppa aikoihin. Otin latseille leveällä otteella vaakavetoja ja nyt ylhäältä vetäminen jäi vähemmälle. Keskityin hyvin pitkälti tuntumaan ja se kyllä kannatti. Nopealla tempolla sarjat läpi.

Thursday 1.9.2016 SYKEX

Syyskuun korkkaus.

Jalkakyykky pohjasta Smithissä 6,6,6,6,6,7x130kg
Polven ojennus laite 10×10, 9×20, 8×30, 7×40, 6×50, 5×60, 4×70, 3×80 ja samahomma takaisin pain
Polven koukistus laite 3x12x45kg
Reiden lähentäjät laite 3x15x pakka

Sellainen etureiskapainotteinen jalkajumppa. Oikea polvi on vielä sen verran herkän oloinen, että pitää vähän modata treenejä sen mukaan. Aivan julmetut hapot oli viimeistään tuossa ojennuspyramidissa, joten tavoite saavutettu.

Friday 2.9.2016 SYKEX

Scott-hauiskääntö tangolla 4x7x50kg
Hauiskääntö istuen kp 3×6-8x26kg
Scott-hauis kp 2×13-15x13kg
Dippi lisäpainolla 8,7,6x60kg
Pystypunnerrus kiertäen 3x15x21kg
Leuanveto niskan taakse 3×10-13

Vaihteleva treeni. Ei oikeastaan mitään huonoa sanottavaa. Dippikin kulkee hyvin, vaikka vähän heiluukin.

ravinnetukku_header

Suomen PARAS nettiravinnekauppa!

Lue lisää

Instagram

Minun kuvakollaasia voit jatkossa seurata Instagramissa.

INSTAGRAM

Pistä ihmeessä seurantaan, sinne tulee paljon matskua!

Lue lisää