Hauispainottavan ohjelman ensimmäinen viikko. Kolme pääharjoitusta hauiksille. Muut lihasryhmät ylläpidossa. Hiukan voisi tätä ohjelmaa muuntaa viikkojen edetessä. Lähinnä vaihtaa lyhyitä sarjoja pidempiin silloin tällöin. Tuo koskisi siis noita muita lihasryhmiä, kuin hauiksia. Vähän alkoi jo heti kyynärnivelessä tuntumaan kovennettu treenitahti. Tässä reenit…
Monday 17.2.2014 SYKEX
Hauiskääntö tangolla 5x5x50kg
Hauiskääntö seisten kp 3x6x25kg
Vasarahauis istuen kp 5x6x20kg
Ylätalja leveä ote 4x8x95kg
Kulmasoutu kp 3x10x40kg
Uuden jakson starttaus. Nyt mennään hauispainotuksella. Seisten tehtävä kp hauiskääntö oli todella tiukkaa tolla tekniikalla ja pitää jatkaa samalla painolla varmaan pitemmän aikaa. Muuten vähän viikonloppu painoi reenissä.
Tuesday 18.2.2014 SYKEX
Polven ojennnus istuen 12,12,12,10x60kg
Polven koukistus istuen 4x12x50kg
Pohjenostot seisten laite 15,15,14,14x180kg
Voimapyörä 25,23,16
Lantionnostot kp 10,10,10,12x30kg
Pumppia kintuille ja vatsoille. Kovat maitohapot jaloissa taas kerran.
Wednesday 19.2.2014 SYKEX
Scott-hauis tangolla 4x10x37,5kg
Scott-hauis kp 4x10x12,5kg
Hauiskääntö taljasta 4x10x50kg
Penkkipunnerrus tangolla 5x5x120kg
Push down tangolla 4x8xpakka+15kg
Vipunostot sivulle istuen 10,11,12x15kg
Seuraava hauiksilla aloitettu reeni. Pumppaavaa liikettä vakioliikenopeudella. Tästä lähden hilaamaan painoja ylös joka liikkeessä.
Friday 21.2.2014 SYKEX
Triplasarja
Hauiskääntö tangolla 4x15x20kg (selkä seinää vasten)
Hauiskääntö vinolla penkillä kp 4x15x12,5kg
Scott-laite 8,8,9,10x5kg/käsi
Supersarja
Hauiskääntö maaten taljasta 5x15x30kg
Hauiskääntö seisten taljasta 15,15,15,16,16x30kg
Pystypunnerrus kp 10,10,10,11x25kg
Hapotusta käpälille ja hyvin toimii triplat. Pystärit meni minuutin palautuksilla. Vastusta nostettava seuraavaksi kerraksi.
Hyvin paksunee, pikkuhiljaa…
Nyt olen myös alkanut taas käyttää HTC:n MSM-jauhetta. Se auttaa ehkäisemaan nivelvaivoja varsinkin näissä tiheästi samaa lihasryhmää kuormitettavissa ohjelmissa. Ravinnetukusta sitä saa ja edullisesti…

Lue lisää

Millaisia nimiä löytyy listakärjestä, kun Heikkinen rankkaa tämän hetken parhaita kehonrakentajia? Mahtuuko listalle ollenkaan lihasmassaltaan pienempiä kisaajia? Miten tulevaisuus/potentiaali kilpailijana vaikuttaa lista sijoitukseen? Kuka yllättää positiivisesti, kuka negatiivisesti? Miten PRO-killpailijat sijoittuvat tällä listalla? Legendaariset come-back nimet?
Tähän listaan on isketty järjestykseen mielestäni tämän hetken kovimmat suomalaiset kehonrakentajat. Kokonaisuus ratkaisee. Arvostelussa on painotettu hyvin paljon itse fysiikkaa, kilpailumenestystä ja myös tulevaa potentiaalia, jossittelua unohtamatta Kisaajista ovat mukana he, jotka kisaavat tai aikovat mahdollisesti kisata lähivuosina. He jotka ovat jossain ilmoittaneet lopettaneensa uransa, ovat tiputettu raakasti pois tältä listalta. CBB-kilpailijoita ei myöskään ole tässä listassa, koska heille on tulossa oma listansa. Olisi myös hankala suhteuttaa kilpailijoiden saavutuksia CBB- ja kehopuolella, koska kilpailijamäärä on aivan eri luokkaa eri lajeissa. Listaa ei pidä edelleenkään ottaa liian tosissaan.
On myös hiukan vaarallista tehdä tätä listaa tänä ajankohtana, kun kevään kisaan on aikaa vain pari kuukautta. Kilpailuihin on tulossa mukaan kaksikin kovaa elävää legendaa, jotka sekoittavat varmasti pakkaa jollakin tavalla.
Jokaisella on tietysti omat mielipiteet ja järjestykset, mutta tässä tulee BUNKKERIN virallinen listaus, johon ei muiden mielipiteet vaikuta!

10. Kille Kujala (KILLEN BLOGI)
- Tälle kymppilistalle oli paljon tunkua ja se kertoo tiukasta kotimaisesta tasosta. Listan kymmenennen sijan pitää itsellään Kille Kujala. Hän on erittäin paksulihaksinen kilpailija riittävän kovalla rakenteella. Kille on parantanut kuntoaan koko ajan ja jo viime vuonna (2013) raskaan sarjan voitto oli erittäin lähellä. Killellä ei ole mitään huutavia heikkouksia kropassaan, jos seillaisena ei voida pitää pientä yksityiskohtien vähyyttä lihaksissa. Syy siihen, miksi Kille ei ole listalla korkeampana on se, että häneltä puuttuu jokin suurempi voitto kilpailuista. Kujala on myös kilpaillut jo ulkomaillakin isoissa kisoissa, joten halu mennä eteenpäin uralla on selvästi havaittavissa. Kille pystyy rakenteellaan kantamaan vielä lisää lihasmassaa, mikä toivottavasti kertoo siitä, että parempaa on vielä luvassa.

9. Mikko Ovaskainen (MIKON BLOGI)
- Vuoden 2013 overall -voittaja Ovaskainen löytyy Bunkkerin listalta sijalta yhdeksän. Mikolla on kehossaan Suomen kovin X-malli. Olkapäät ovat jo niin isot suhteutettuna muuhun kroppaan, että ne välillä pistävät silmiin jopa epäilyttävän suurina. Olkapäät kuitenkin luovat tuon järkyttävän leveän hartialinjanjota korostaa entisestään hienonmalliset latissimukset ja isolle miehelle erittäin kapea vyötärö. Aiemmin selvänä heikkoutena olleet reidet ovat koko ajan parantuneet ja nyt ne alkavat jo sopimaan samaan sarjaan yläkropan kanssa. Miksi tämä tuore overall -mestari ei ole listalla korkeammalla? Syy on keskivartalossa. Vaikka vyötärö on kapea joka suunnassa, niin vatsalihasten malli tekee siitä sellaisen seikan, mikä vie näyttävyyttä pois hänen vartalostaan. Mikäli hänellä on tarkoitus edelleen kasvattaa lihasmassaa, niin toivoisin myös erityisen kovaa panostamista tuohon keskivartalon alueeseen. Palikat kaipaa paksuutta ja keskivartalo muutenkin erottuvuutta. Pikkuisen tiukempana ja jaloistaan isompana Ovaskainen tulee jatkossa saamaan hyviä sijoituksia myös ulkoimailla kilpaillessaan.

8. Antti Halmo (HALMON BLOGI)
- Muutaman vuoden taikainen SM-overall voittaja Antti Halmo löytyy listaltani sijalta kahdeksan. Antti on jyhkeän näköinen kehonrakentaja, jolla on lihaksissaan jo enemmän kypsyyttä verrattuna kahteen edelliseen listalla olijaan. Lihaksista löytyy kunnolla kovuutta ja parhaimmillaan myös hyvin erottuvuutta, joka tekee kunnosta aina rajumman näköisen. Antti on myös koko ajan saanut lihasmassaa lisää ja vielä oikeisiin paikkoihin, mikä kertoo hyvästä motivaatiosta uran jatkoa ajatellen. Myös Antin heikkoutena on olleet hänen reitensä, jotka ovat kyllä kasvaneet, mutta ovat edelleenkin mallinsa vuoksi hieman epäsuhdassa ylävartalon kanssa. Anttia nostaa listalla kuitenkin hänen erittäin kova yleismassansa. Myös erittäin hyvin kehittynyt selkälihaksistonsa on vakuuttavan näköinen etenkin leveä selkä takaa -poseerauksessa. Kädet voisivat olla hiukan suuremmat ja hauiksen huippuja voisi olla enemmän kilpailtaessa korkeammilla tasoilla. Nyt Halmo kilpailee viikon kuluttua Arnold Classicin amatööripuolella, jossa hänen etenemistään kilpailijana punnitaan. Saa nähdä riittääkö kokonaisuus nyt, vai häviääkö hartioiden leveyden mitalla, mutta onnea matkaan!

7. Kimmo Hovilainen (KIMMON FACEBOOK)
- Kimmo on kunnossa ollessaan maailmanluokan kilpailija. Harmi vain, että hän on ollut erittäin harvoin kunnossa ja varmaankaan ei kertaakaan 100% lyönnissä. Hovilaisella on juuri sitä, mitä kehonrakentajalla pitää ollakin. Lihasmalli, lihasmassa ja rakenne ovat kaikki huippuluokkaa. Yleisen kovan lihasmassan kruunaavaat upeasti kehittyneet hauikset ja selkälihakset. Kimmo on poseeratessaan rauhallinen ja hän tunnistaa hyvin omat vahvuutensa. Jalkalihakset voisivat olla kauttaaltaan hiukan paksummat myös Kimmolla. Kaikki kaikessa hänellä on kuitenkin 100% kisakunto, jolloin hän pärjää helposti myös ulkomailla. Siitä onkin jo osoituksena vuoden 2012 Amateur European Cupin kolmossija. Parasta Kimmoa on nähty yleensä kevään kilpailuissa, muutama vuosi takaperin otettu kevään GP:n voittokunto on jäänyt erittäin monen kisoja seuranneen mieliin. Toivoisin, että Kimmo vielä ainakin kerran vetäisi itsensä viimeisen päälle kuntoon ja kävisi vähän puhdistelemassa pöytiä isompien nenien edestä ja myös vaikka tuolla rapakon takanakin. Kimmo on listalla monen isomman kisaajan edellä loistavan kokonaisuutensa ansiosta. Sen avulla hän voittaa helposti alle 90 kiloisenakin yli 100 kiloisia kovia nimiä.

6. Markus Heinänen (MARKUKSEN BLOGI)
- Koska Markus säväyttää kilpailuissa AINA puolikuntoisenakin, niin millaisen vaikutuksen hän sitten tekisi aivan täydessä ja rasvattomassa kisakunnossa??? Se olisi näky, minkä vuoksi Markus Heinänen on erittäin korkealla Bunkkerin listauksessa kovien nimien joukossa. 2000-luvun alulla Markus kisasi ihan tasaväkisesti jopa ammattilaistamme Jerry Ossia vastaan, ja kuten tyypillistä, Markus oli silloinkin vain puolittain kunnossa. Heinäsellä on varmasti Suomen pyöreimmät lihakset kauttaaltaan. Tuo johtuu osittain hänen pituudestaan, mutta myös geeniperimällä on tähän varmasti suurikin vaikutus. Olkapää-kädet-rinta -akseli on tajuttoman kova ja paksu. Myös jalat ovat pysyneet erittäin hyvin kehityksessä mukana ja eivät millään tavalla heikennä hänen kokonaisuuttaan. Se mikä laskee sijoitusta tällä Suomen ehkä lahjakkaimmalla tyypillä on selkälihasten lievä kapeus ja toki tuo puolittainen kisakunto. Myös isot voitot puuttuvat. Toivon mukaan Markus tulee vielä ja saa pidettyä myös keskivartalon sisässä tankkauksen jälkeen. Silloin meillä on uusi tsämppiooni monessa kisassa.

5. Toni Kataja (KATAJAN BLOGI)
- Listan vitossijan nappaa Antti Halmon tiimikaveri Toni Kataja. Toni on myös niitä harvinaisia suomalaisia kehonrakentajia, joiden lihaspyöreys on silmiin pistävää. Toni on myös ollut todella kovassa kisakunnossa, mikä oikeuttaa hänet listalla Markus Heinäsen edelle. Toni on hyvä poseeraaja ja osaa tuoda vahvuutensa hyvin esiin. Tonin vahvuutena on erittäin kovat raajat. Jalat kokonaisuudessaan ovat ehkäpä Suomen kovimmat. Kädet myös kamppailevat kärkisijoista Suomessa. Lyhyenä kilpailijana Toni voittaa karulla paksuudellaan isojakin tyyppejä, puhumattakaan samansarjalaisista. SM-overall voitto muutamien vuosien takaa oli kova suoritus hyvätasoisissa kilpailuissa. Tonilta löytyy myös kovalta kilpailijalta vaadittavaa lavakarismaa. Kataja voisi olla listalla pykälän-pari korkeammallakin, mikäli hänellä olisi hitusen leveämpi hartialinja. Vaikka hänellä onkin nyt hyvät hartialihakset, se ei pysty siltikään luomaan vaikutelmaa ladonovimaisista hartioista. Viimeksi kisatessaan Tonin vatsanseutu oli ajoittain myös jo siinä ja siinä, että näyttääkö se hyvältä vai ei. Nyt Kataja valmistautuu kevään kilpailuhini ja innolla odotan, millaiseen suuntaan hänen fysiikkansa kehittyy. Pirun kova hän on joka tapauksessa, mutta jatkuuko kisat vielä kotimaisista eteenpäinkin? Paras vahvuus kuitenkin ehkä painoluokkasarjoissa, eikä yhdistelmäsarjassa, jossa on vaarana jäädä hiukan suppuun pidempiä kisaajia vastaan. Huippu kilpailija!!

4. Peter Wilenius (PETERIN WLOGIT)
- Peter on kisannut CBB:n lisäksi myös kerran kotimaisessa kehonrakennuskisassa jo vuonna 2009, jolloin hän voitti jopa aivan ylivoimaisesti alle 90 kiloisten noviisisarjan. Silloin hänen kroppansa oli kehosarjoihin vielä hitusen ohut kauttaaltaan, mutta siitä huolimatta hän hallitsi kisaa selvästi. Classic bodybuilding -uran jälkeen Peter päätti siirtyä kisaamaan kehonrakennussarjoihin ja tavoitteet ovat järkyttävän kovat. Peter on tahkonnut/tahkoaa uutta lihasmassaa julmettua tahtia yhdessä Pakkotoiston omistajan Mike Sirenin kanssa ja silmissä kiiluvat jo nyt arvokisamitalit! Itsekin olen täysin vakuuttunut siitä, että Peterillä on seuraavana Suomalaisena kisaajana täydet mahdollisuudet tapella jonakin päivänä jopa Euroopan/Maailmanmestaruudesta. Wilenius on kilpailijana ainutlaatuinen. Hän on erittäin motivoitunut ja pystyy panostamaan lajiin jopa yli 100%. Tuo on erittäin tärkeä ominaisuus kisaajalla, joka pyrkii pääsemään tasolle, jota vaaditaan arvokilpailujen kärjessä. Kun alkaa puhumaan Peterin hyvistä ominaisuuksista kehonrakentajana, ensimmäisenä mieleeni tulee lihaserottuvuus. Hänen lihaksistonsa on erittäin yksityiskohtainen, mikä tekee kilpailijasta aina äärimmäisen kovan. Sileää pintaa ei kropasta juurikaan löydy, vaan kaikki lihakset on uria täynnä. Toinen seikka on Peterin hartialinja. Jos puhuin Ovaskaisesta ja hänen olkapäistään, niin peter saa luotua saman vaikutelman jopa ilman ylisuuria olkapäitä. Kun Peter kisaa seuraavan kerran nyt syksyllä, niin odotukset ovat erittäin kovat. Mutta kova on mieskin, äärimmäisen kova. Itse uskon, että tulemme näkemään Suomen lavalla jotakin sellaista, mitä emme ole siellä suomalaisen toimesta nähneet sitten Marko Savolaisen huippuvuoden. Peter voi nousta lähivuosina jopa listan ykköseksi, mutta tässä vaiheessa meriitit eivät vielä siihen riitä. Kehonrakennuksenyksi mielenkiintoimpia tyyppejä, eikä hypetys ole tässä tapauksessa ollenkaan turhaa! Mieletön fysiikka!

3. Antti Jurvansuu (ANTIN HAASTATTELUA)
- Antti on kilpailija joka on tehnyt aina suuren vaikutuksen kisatessaan. Anttihan voitti EM-kisoista hopeaa jo vuonna 1993 ja samana vuonna taisi tulla mm. myös PM-kultakin. Tuon jälkeen seurasi kilpailutauko, jonka aikana Antti kouluttautui ihan oikeaan ammattinkin. Mutta Jurvansuun paluu kilpailuihin vuonna 2010 oli erittäin vakuuttava. Hän voitti suoraan overall-mestaruuden. Kilpailutauko oli kuitenkin pitkä ja se oli jättänyt jälkensä, jos nyt parhaaseen Anttiin vertailee. Keho ei ollut enää virheetön mm. takareidet olivat massaltaan hiukan pienemmät. Jurvansuulla on kuitenkin edelleen täydet mahdollisuudet viedä kroppaa lähelle sitä tasoa, mitä se oli esimerkiksi tuona ko. EM-menestysvuotena. Mutta painaako jo ikä? Meriitit ja fysiikka ovat kuitenkin edelleen niin kovat, että ne riittävät listalla kolmen parhaan joukkoon. Viimeksi kisatessaan Antti poseerasi erittäin tyylikkäästi ja hänestä oikein huokui kokemus ja karismaa riitti. Nuo seikat tekivät hänen suorituksestaan äärimmäisen kovan. Jurvansuulla on myös kovalta kehonrakentajalta vaadittava ominaisuus, kehonrakentajan lihasmalli. Vatsa on täysin kontrollissa ja vatsapalat ovat todella tyylikkäät. Kaikki lihasryhmät sopivat toisiinsa ja luovat yhdessä lähes lyömättömän kehonrakentajan. Saa nähdä vieläkö näemme Anttia lavalla, mutta jos näemme, hallitseeko hän jälleen kaikkia kilpailuita, mihin osallistuu? Se vaatisi taas menoa ajassa taaksepäin, tai kenties vielä senkin päivittämistä parempaan


2. Jerry Ossi (JERRYN BLOGI)
- Kärjessä on erittäin ahdasta ja pienet erot ratkaisevat. Kakkoseksi yltää tällä hetkellä Bunkkerin listalla selvästi paras PRO-kilpailijamme Jerry Ossi. Jerry teki minuun suuren vaikutuksen jo 90-luvun puolivälissä. Mielestäni hän oli jo silloin niin kovan näköinen, että välillä en edes uskonut, että Suomessa kukaan voi näyttää sellaiselta. Minua säväytti lähennä upea rakenne ja lihasmalli, jotka Jerryltä löytyivät. Jo ensimmäisistä kisoista lähtien Jerry on ollut aina kärjen tuntumassa jokaisessa kisassa, mihin osallistuu. Vuosi vuodelta tämä kisaaja on tehnyt tappavan hyvää työtä lihastensa eteen. Lihasmassa on selvästi kasvanut. Pitkä ja menestyksekäs ura alle 80 kiloisten sarjassa sai jatkoa alle 90 kiloisten sarjassa. Jerry voitti overall-mestaruudet sekä SM- että PM-kilpailuissa. Noita voittoja seurasi ammattilaisuus. Pikkuhiljaa tämä kilpailija alkoi muovaamaan itseään ammattilaisympyröihin sopivaksi ja vuonna 2011 kisatessaan Briteissä hän näytti loistavalta, mielestäni paremmalta, kuin koskaan aikaisemmin. Jerryn sijoitus oli muistaakseni 5: tai 6:s. Tuon jälkeen Jerry piti välivuoden ja kisasi taas viime vuonna (2013). Tuolloin hän ei saanut niin kovia sijoituksia, mutta keho oli muuttunut taas. Nyt tullut lisämassa näkyi kyllä oikeissa paikoissa, mutta myös se kriittinen keskivartalo oli hiukan menettänyt hallintaansa. En usko kuitenkaan itse, että tuo olisi peruuttamatonta, vaan tekemällä oikeita asioita, se olisi taas mahdolista saada todella näyttäväksi. Jerryn yksi parhaista ominaisuuksista on kisakunto ja ns. kivisyys lihaksissa, josta hänet tunnetaan. Tuossa overall-vuoden kunnossaan/ekana ammattilaisvuotenaan Ossi olisi selvästi Bunkkerin listan ykkösenä, mutta nyt tuli pieni nytkähdys taaksepäin kokonaisuuden kanssa. Toivon, että Jerry näyttäisi vielä muille pienemmän sarjan ammattilaisille, koska hänen eläköidyttyään ei suomalaisista kisaajista luultavasti vahään aikaan ole korvaajaa, jos on sitä koskaan. Mahdollisuuksia kuitenkin on ja niitä on myös listan kärkinimellä, joka on….

1. Mika Nyyssölä (MIKAN BLOGI)
- Kehonrakennuksen pieni-suuri mies, giant-killer, Bisley, Nyysmaisteri, neekeri MIKA NYYSSÖLÄ! Koko bodikansan ja jo kuntoilupiirienkin tuntema kehonrakentaja isolla K-lla. Vaikka Mika ei ole kisapainoltaan raskassarjalainen lähellekään, niin se ei ole kehonrakenuksessa se juttu. Ei ainakaan Bunkkerin arvostelijan mielestä. Kaiken ratkaisee se, miltä kukakin lavalla kisatessaan näyttää. Ja helvetti, kukaan ei näytä samalta kuin Mika Nyyssölä. Nyyssis on kuin syntynyt lavalle….mutta ennenkuin mennään tuohon, puhutaan hiukkasen edes niistä lihaksista. Tällä hetkellä Nyyssölä on erittäin kova, mutta miksi? Hän on täysin tasapainossa, lihakset on hallinnassa koko ajan, löytyy pyöreytttä, löytyy paksuutta, löytyy kisakunto ja erottuvuus.Vuoden 2012 kisakunto oli mennyt niin paljon eteenpäin edellisestä jo kovasta kunnosta, että meillä on lupa odottaa edelleenkin vielä kiloittain kehitystä ja silloin puhutaan jo isoista voitoista tai mahdollisesti jopa ammattilaisuudesta. Nyyssölällä on äärimmäisen kovat vatsalihakset ja koko keskivartalo kauttaaltaan, mikä luo hänestä ylivoimaisen kisaajan. Vyötärön ylä- sekä alapuoli ovat molemmat balanssissa ja jokaisessa lihasryhmässä on kokoa, näköä ja mallia. Ainoa pienen pieni kauneusvirhe, eli hauislihasten lähtökohdat voivat olla esteenä ainakin ammattilaispuolella. Muussa tapauksessa siitä ei haittaa ole, kuhan käpäliin tulee vielä pikkuisen kokoa lisää. On vielä pakko nostaa esiin yksi lihasryhmä, Mikan selkä. Se on tajuttoman komea. Selästä löytyy muitakin lihasryhmiä, kuin latsit ja myös ne löytyvät Bodinaattorilta. On mahtavat trapsit ja teres majorit. Suomen kauttaaltaan kovimpia selkiä, vaikka vertailisi yli 20 kiloa painavampiin kilpatovereihin. Mika on lyhyempikokoinen kisaaja, mutta on osoittanut kisatessaan overall-sarjoissa, että menestys ei pituudesta ole kiinni. Kovia päänahkoja on otettu isoistakin miehistä. Mutta nyt vielä siihen esiintymiseen. Mikalta löytyy itseluottamus ja karisma, mitä ei ole kuin todella harvoilla kisaajilla. Vertaan tässä häntä takavuosien ammattilaislegendaan Lee Labradaan. Heissä on jotain samaa, katsokaa vaikka Youtubesta ja todetkaa! Silloin kun kisaaja pystyy vangitsemaan katsojan täysin lumoihinsa, on hänellä sellainen ominaisuus, jolla voitetaan isommatkin kisat. Jos tällä hetkellä pistettäisiin kaikki Suomi-kisaajat riviin viime kisojen kunnossaan, niin uskoisin, että tämä mies veisi siltikin voiton, siksi listan ykköstila, ei selvästi, mutta riittävällä erolla kuitenkin! SUURET ONNITTELUT MIKALLE, NÄYTÄ MEILLE VIELÄ MITÄ OSAAT!!
Seuraavat sijat menivät listauksessa näin: 11. Marko Savolainen 12. Timo Honkala 13. Jari ”Boogie” Mustonen 14. Jari Mentula 15. Juhani Herranen 16. Ari Kokkonen 17. Tommi Heinonen 18. Sampo Kirjovaara 19 Jari Laine. 20. Juha Engberg 21. Markku Suonsivu
BUNKKERI ONNITTELEE KAIKKIA LISTALLE PÄÄTYNEITÄ!
Lue lisää
Olkapääjakson jälkeen oli vuorossa yhden viikon mittainen kevennys. Tarkotuksena vetää treenimäärä minimiin, mutta pitää treenipainot noissa vähissä harjoitusissa korkealla. Liikkeet oli myös valittu pääosin moninivellikkeitä, joten koko kroppa sai kuitenkin pientä rsitusta myös tällä viikolla. Nuo perjantain 5×2 -treeni oli mukava. Siinä pääsi jo vähän voimailun makuun lyhkäsillä vedoilla.
Monday 10.2.2014 SYKEX
Penkkipunnerrus tangolla 5x5x120kg
Kapea penkki 5x110kg, 2x5x100kg
Ylätalja leveällä 3x6x100kg
Maastaveto kapealla 3x5x160kg
Matalavolyymisen väliviikon aloitus. Maastaveto aivan helkkarin raskasta, ei oo tullu vedettyä.
Wednesday 12.2.2014 SYKEX
Jalkakyykky 4x6x160kg
Pystypunnerrus seisten 3x6x60kg
Voimapyörä 2×25
Vatsarutistus ylätaljasta 5x10x45kg
Väliviikon toinen treeni. Väsynyt ja raihnainen kroppa. Maanantain penkki tuntuu tolkuttomasti rinnan ja etuolan alueilla.
Friday 14.2.2014 SYKEX
Penkkipunnerrus 5x2x120kg
Jalkakyykky 5x2x160kg
Maastaveto 5x2x160kg
Vika kevennystreeni. Paikat vetristyi mukavasti treenin edetessä.
Lue lisää
Meneillään on Sotshin isot talvikisat ja parin viikon päästä maailman suurin kehokisatapahtuma Arnold Classic. Jos on Olympialaiset saaneet paljon uusia lajeja, niin on kyllä kasvanut tuo Arskan sännöimä kisakin ihan älyttömän suureksi. Siellä kilpailevat nykyään kaikki ammattilaissarjat ja myös amatööripuoli. Tuolla myös Classic bodybuildingissa kisataan. Taso on vaihdellut melko paljonkin, mutta kyllä siellä kärjessä on samoja ukkoja, kuin mitä on ollut MM-kisoissakin.
Viime vuonna Arnoldin CBB:n voitti Viktor Simkin, joka vyös voitti minun sarjani MM-kisoissa.
Itselläni tuo Olympialaisten seuraaminen on vähentynyt kisa kisalta. Talvikisoissa kiinnostaa lähinnä vain jääkiekko, kesäkisoissa onkin paljon enemmän seurattavaa. En tiedä mistä johtuu, mutta ei ole nuo hiihtolajit koskaan olleet minun juttu. Kehopuolella on käynyt vähän samalla tavalla. Ammattilaiskisaajat kiinnostavat joka vuodelta vähemmän. Itse seuraan lähinnä jotain todella friikkejä tai viihdyttäviä tyyppejä, kuten Kai Greene ja Big Ramy. Kisaajassa pitää olla jotain todella säväyttävää, että jaksaa edes seurata. Välimallin bodarit on jääneet taka-alalle. Nykyinen hallitseva MrOlympiakin on turhan mitäänsanomaton tyyppi.
Big Ramy ja Kai Greene
Amatööripuolella tulee seurattua suurimpia kisoja aina junnuista lähtien. MM- ja EM -kilpailut kiinnostavat kovastikin, koska siellä on vielä sopusuhtaisen näköisiä ja linjakkaita tyyppejä kisaamassa. Siellä on nyt jotain samaa, mitä aiemmin oli ammattilaistouhuissa. Aitoja lihaksia, mitä ammattilaispuolella edelleen täytetään kaikenmaailman lisäaineilla.
Kehonrakennus olympialajiksi
Pitäsikö kehonrakennuksen olla olympialaji? Lajin harrastajana tuo ajatus jollain tapaa miellyttää, mutta en vain tiedä olisiko suuri yleisö valmis seuraamaan tuota ”ällöttävää” lajia. Ympäri maailman pitäisi saada ensin uusia Arnold Shwarzeneggereitä jotka pehmentäisivät kehonrakennuksen imagoa lajien joukossa. Arskan aikakaudella kehonrakennus oli parhaimmassa jamassa. Se oli hyvin pitkälti Arnoldin ansiota. Ura näyttelijänä ja samanaikainen kehon rakentaminen oli loistava yhdistelmä. Sillä keinolla kehoilu saatiin tuotua lähelle ihmisiä, koska lajin ehdoton hallitsija tuli itse ihmisten keskelle ja oli persoonana äärimmäisen fiksu ja helposti lähestyttävä. Mikä sitten on laskenut kehonrakennuksen suosiota kansalaisten keskuudessa. Itse näen, että sitä suosiota syö etupäässä se, että homma on mennyt täysin yli. Isot kehonrakentajat eivät enää näytä luonnollisilta eivätkä todellakaan enää kreikkalaisilta veistoksilta, mitä ihmiset aikoinaan ihastelivat. Ihmisille näyttäydytään mielellään mahdollisimman isoina ja muodottomina, vaikka sitä pitäisi tehdä etupäässä kisakunnossa ja pienimmillään.
Ei näytä kehonrakentajalta tämä tyyppi…
Classic bodybuildingissa on se hyvä puoli, että kilpailijat eivät näytä yliluonnollisen suurilta koskaan. Ei offi, eikä varsinkaan kisakunnossa. Kilpailijat näyttävät hyväkuntoisilta ihmisiltä. Vaatteet päällä harvoista edes erottaa, että tyypellä on normaalia suuremmat lihakset. Kehonrakentajat ovat nykypäivänäkin parhaimmillaan todellisuuden teräsmiehiä. Heillä on kaksi henkilöllisyyttä On se sisäinen kilpailija ja se normaali perheenisä, kuten itsekin olen.
…mutta tämä jo alkaa näyttämään. (kuvat otettu samalla viikolla)
Nyt, kun fitnessurheilu nostaa räjähdysmäisesti päätään, niin kaikkien pitäisi muistaa, että myös kehonrakentajat ovat fitness-urheilijoita. He vain ovat eläneet ”fitness-elämää” pidempään ja ovat etupäässä panostaneet lihasten kasvatukseen. Kaikki fitness-urheilijat eivät niin tee, eikä pidäkään. Onneksi on olemassa erinäköisiä tyyppejä. Pääasia on se, että tykkää siitä, mitä tekee, eikä tee sitä toisten painostamana.
Ravinnetukulla on muuten tullut taas uusia tuotteita, jos kiinnostaa mitä, käy tsekkaamassa!

Lue lisää
Tässä viimeisen viikon treenit olkapääpainotteiselta jaksolta. Kaikki viimeisimmät treeniviikot ovat olleet sisällöllisesti vastaavia, kuin tämäkin viikko. Painot ja toistot ovat osassa liikkeitä olleet nousujohteiset. Tällä viimeisellä viikolla hyydyin kuitenkin melko totaalisesti jo keskivikkona, koska kuormitus on ollut olkapäiden osalta itselleni suuri.

Monday 3.2.2014 SYKEX
Pystypunnerrus tangolla, istuen 7x3x72,5kg
Pystypunnerrus kp 3x6x35kg
Vipunostot sivulle istuen kp, kädet suorana 5x7x12,5kg
Hauiskääntö kp seisten 3x6x27,5kg, 6×22,5kg
Kulmasoutu kp 13,13,13,15x40kg
Autolla tulin salin pihaan, niin iskin kämmenselkäni auton oven nurkaan niin, että vasemman käden etusormi ja peukalo menivät aivan voimattomiksi ja kipu oli aika sietämätön. Tuo pikkuisen häiritsi tätä treeniä, mutta kipuhan se on paras kirittäjä
Wednesday 5.2.2014 SYKEX
Pystypunnerrus laite 2x12x25kg, 7,6x25kg, 10x10kg
Pystysoutu taljasta 4x13x65kg
Pystypunnerrus vinopenkissä yhdellä kädellä 12,9×27,5kg, 12,10x25kg
Penkkipunnerrus kp 4x12x35kg
Kylläpä hyvin pelittää ohjelma. Viimeistä viikkoa viedään ja nyt alkaa mies hyytymään totaalisesti aivan, niinkuin pitääkin. Kohta saa paikat lepoa ja hommat muuttuu taas erilaiseksi.

Thursday 6.2.2014 SYKEX
Jalkakyykky 3x8x150kg
Hyvää huomenta tangolla 8,9,10x115kg
Scott-hauis suoralla tangolla 12,12,12,13x35kg
Voimapyörä 3×22
Vatsarutistus ylätaljasta narulla 5x15x40kg
Väkisin pidin nousujohteisuuden yllä tässä harjoituksessa. Onnistui.

Friday 7.2.2014 SYKEX
Pyramidi 1 superina x3:
Vipunostot istuen 15, 12.5, 10, 8xMax
Vipunostot seisten 15,12.5,10,8 xMax
Pyramidi 2 x3:
Vipunostot eteen 12,10,8,6 xMax
Pyramidi 3 x3:
Vipunostot taakse 12,10,8,6 xMax
Vipunostot sivulle kyljellään 15,15,15,15,16 x8kg
Ranskalainen KP 4x12x17,5kg
Pumpissa.
Tässä vielä loppuun video ekasta pyramidisarjasta -> KLIK!
Lue lisää
Heti vuoden 2014 alusta aloitin keskittymään miltei täysin olkapäitteni kehittämiseen. Saamani palautteen perusteella uskon, että saan parhaimman tuloksen tulevia kilpailuja varten kehittämällä tiettyjä lihasryhmiä enemmän, kuin toisia. Suuri kiitos palautteen antajille! Treeniohjelma itsessään vaati melko paljonkin suunnittelua, koska joudun jaksottaisesti kuormittamaan kovasti sekä olkapäitäni, että käsieni lihaksia. Ongelman ohjelmassa aiheuttavat käsivarren ojentajat, jotka kuormittuvat kovasti myös olkapääpunnerruksissa. Ojentajien pitäisi myös palautua jossain vaiheessa, joten en suoranaisesti pystynyt jakamaan treenejäni niin, että ensin olisi olkapääjakso ja sen jälkeen käsien treenijakso. Suunnittelin ohjelmani niin, että kuritan ensin kunnolla olkapäitä ja sen jälkeen on hauispainotuksen vuoro. Käsivarren ojentajien treenijakso on sitten ihan omanaan. Ohjelmointi on tässä erittäin tärkeää, että aikaa ei mene hukkaan ja saa treenijaksoista parhaimman terän irti.

Kulmasoutuilua tältä viikolta
Olkapääjaksoni perustuu nyt kokonaisvaltaiseen lihasten rasittamiseen ja ylirasitukseen. Treeniviikkoon sisältyy niin nopeita lihassoluja rasittavia lyhyitä ja raskaita sarjoja, kuten myös kovaa hapotusta, joka rekrytoi myös ne hitaat solut. Toistojen suoritusnopeudella on myös merkittävä rooli nykyisessä ohjelmassani. On pumppaavaa, räjähtävää, hidasta ja nopeaa tekemistä. Monipuolista kuormitusta siis. Kaikella tällä monipuolisuudeella tähtään kovaan ylirasitustilaan, jota sitten seuraa lepojakso rasitetuille lihaksille. Viimeistään tuolla lepojaksolla on tarkoitus sitten uudistua ja kasvattaa uutta lihasmassaa. Ohjelmaa voit bongata sitten seuraavassa treenipäiväkirjamerkinnässäni.
Hyvin se hartia jo pullottaa
Tässä on tullut huomattua, että kun olen tehnyt tätä olkapääjaksoa 5 viikkoa, niin ylirasituksen merkkejä on havaittavissa. Lihaksissa on kolotuksia, kädet puutuvat yöllä jne. Kroppa ei ole tottunut tällaiseen yksipuoliseen rääkkiin.
Kun kaikki voimat on olkapäiden kehittämisessä, niin entäs ne muut lihasryhmät? Olen ratkaissut asian niin, että muille lihasryhmille tulee vain ylläpitoon tarvittava määrä rasitusta. Nyt ei ole tarkoituskaan kehittyä muiden lihasryhmien osalta. Pitää hyväksyä myös se asia, että jotkin lihasryhmät saattavat jopa menettää kokoaan. Tuosta seikasta ei pidä kuitenkaan huolestua, vaan pitää muistaa, että lihasmuisti toimii. Menetetty massa tulee hyvinkin nopeasti takaisin, kunhan vain kuormittaa niitä jossain vaiheessa treenijaksoa samalla tavoin, kuin niitä on ennenkin kuormittanut.
Vielä se selkä leviää. (taustalla ei ole sitten meidän uusi keittiö :))
Ravintopuolella olen nostattanut kalorimäärää kokoajan. Kroppa imee aivan tolkuttomin hyvin hiilihydraattienergiaa treenipäivinä. Oma insuliinin teho on ainakin vielä hyvällä tasolla ja ei tarvitse turhaan karsia hiilarin syömistä. Olen nyt ottanut käyttööni muutamia uusia lisäravinteita, joista ehkä mielenkiintoisin on FinnMaxin Fast Track. Se on ravintolisä, joka vähentää stressihormoni kortisolin erittymistä ja mikä tärkeintä, se nopeuttaa proteiinisynteesiä. Nuo molemmat seikat auttavat huomattavasti lihasmassan kehittymisessä, siis siinä, mistä kehonrakennuksessa on loppupelissä kyse.
Ottakaahan käyttöön, suosittelen! Annos määräytyy oman kehonpainon mukaan ja sitä pitää ottaa riittävän monta kertaa päivässä. Tarkemmat ohjeet löydät Ravinnetukun sivulta -> Fast Track
Lue lisää
|