Bunkkerin herääminen horroksesta


 

IMG_8809mp

Tässäpä onkin kulunut jo aikaa, kun viimeksi raapustelin EM-kilpailuraporttia. Olen nyt keskittynyt enemmän valokuvaukseen ja videointiin. Myös Youtubeen on tullut useitakin videpätkiä treeneistä ja safkoista. Videointia on tarkoitus jatkaa jatkossakin ja videot pamahtaa aina tuonne ”Jatkis -kanavalleni.

PATONKI -VIDEO

MUNARUOKA -VIDEO

PANNUPANNARI -VIDEO

KÄSIÄ JA SELKÄÄ -VIDEO

RENKAANPYÖRITYSFIILISTELY -VIDEO

RINTA, OLKAPÄÄT JA OJENTAJAT YHDELLÄ LIIKKEELLÄ

NIKO VARJOLA ”DOKUMENTTI”

Tilannekatsaus

Kevään EM-kilpailujen jälkeen aloittelin tietynlaista ylimenokautta ja aloitin syömisen hiukan erilaisella otteella. Ravinto oli edelleen hyvin proteiinipainotteinen ja menin lähellä ylläpitokaloreita. Kun pidin niin sanotun kunnon hiilarin määrän alhaisena, niin pystyin sitten syömään kaikkea muuta, mitä mieli oli tehnyt kevään pitkällä dieetillä. Tämä sisälsi pullat, jäätelöt, makeiset ja suolaiset herkut. Tuli vietettyä useammat ravintolaillatkin ja paino pysyi siltikin hienosti hanskassa. Treeniohjelma oli tässä väliaikana melko väljä, koska treenasin ainoastaan joka toinen päivä ja vain yhdellä pääliikkeellä per lihasryhmä. Muu treenaaminen oli sitten volyymipitoista pumppia. Tämä oli oikeasti erittäin toimiva ohjelma kisojen jälkeen. Voimatasot nousivat mukavasti ja myös pumppia sai kunnolla lihaksiin.

Minun oli tarkoitus katso, missä painoni liikkuu elokuun lopussa ja tehdä SM-kilpailuun osallistumispäätöksen sen mukaan. Niin myös teinkin. Elokuun lopussa painoni oli alle 76 kiloa, mikä tarkoitti sitä, että olin enemmänkin kuin aikataulussa syksyä varten. Aloitinkin uuden kisadieetin heti elokuun alusta. Kaikki lähti menemään kuten ennenkin, mutta tiputin ruokavaliostani huomattavan osan proteiineista pois. Tämä siksi, koska säikähdin verikokeista saamaani glomerulussuodosnopeus -arvoa. Tämä arvo kertoo, miten hyvin munuaiset suodattavat ravinteita. Arvoni oli luokkaa 76, kun sen pitäisi olla reiua 90:ä. Tuo pelko oli kuitenkin aivan turha, koska tuo glomerulussuodosnopeus on vain laskennallinen arvo, joka muodostuu kreatiniini -arvosta. Kreatiniini on taas aina korkeampi lihaksikkailla henkilöillä, ja se taas laskee tuota glomerulussuodosnopeus arvoa. Ei siis mitään syytä huoleen.

IMG_8763 75,9kg 1 (29)m2

Kisaprojektin loppu

Ehdin dieetata ainoastaan pari viikkoa, kun keskeytin SM-kisadieetin. Olin jo kuulostellut olotilaani pitkään ennen dieetin aloittamista ja koko ajan mieltä vaivasi motivaation puute. Minkäänlaista paloa kilpailemiseen ei vain ollut. Näitä fiiliksiä on minulla ollut joskus aiemmillakin dieeteillä, mutta ne ovat menneet aina nopeasti ohi. Nyt ne ei vaan menneet ja koko ajan oli päässä ajatus, että ei ole mitään syytä kisata enää syksyllä. Kuulostelin tätä asiaa ihan tarpeeksi kauan ja sitten oli vaan pakko päättää, että tältä syksyltä kisat jää väliin.

KILPAILUT PERUTTU 2018 -VIDEO

Jatko

Nyt olen aloittanut kovan treenikauden ja on aivan mahtavaa olla lähes vuoteen kunnolla plussakaloreilla. Treenaamisesta nauttii aivan täysillä ja sellaista se minulla on aina parhaimmillaan ollutkin. Teen uuden postauksen nykytreeneistäni heti Kreikan loman jälkeen. Olemme lähdössä Kreetalle ja palailemme piakkoin. Siihen asti, moro.

28055807_573690533002224_1246301521431741084_n ohjback


Vastaa