Kehonrakentaja tappelussa


Kehonrakentaja (110kg) seisoo grillijonossa kaikessa rauhassa baari-illan jälkeen. Takaa tulee hieman päihtynyt noin 75 kiloinen mies rynnien hänen eteensä jonossa. Kehomies ei tästä tykkää, vaan vetäisee hänet kädestä taaksepäin. Pienempi mies ei voi tätä ymmärtää ja kahakka on valmis! (tämä tarina ei ole tosi).

 

Oletteko ajatelleet tai joskus jopa nähneet, mitä tapahtuu jos kehonrakentaja kohtaa grillijonon tappelunujakassa ns. normijampan? Onko peli selvä heti alusta pitäen? Tekeekö kehonrakentaja muussia ns. tavallisesta miehestä?

Tilanteen asettelu, lähtökuopat

  • Isot lihakset ovat yleensä vahvemmat kuin pienemmät, etu on tässä asiassa kehonrakentajalla.
  • Todella isot lihakset ovat kuitenkin lähes aina liikkeissään hitaammat ja kankeammat, kuin pienemmät lihakset. Nopeusominaisuus menee siis normijampalle. Nopeus vaikuttaa moniin asioihin, joista tärkein on varmasti väistönopeus ja liike. Nopeutta tarvitaan myös lyömistä varten. Nopea isku on voimakkaampi.
  • Esimerkissä oli mainittu henkilöiden kuvitteelliset massat, 110kg vs. 75kg. Massiivisuudesta on paljon hyötyä painitilanteessa. Siitä on hyötyä myös lyöntien voimakkuuksiin, jos lyönti sattuu osumaan. Mitä suurempi massa käden takana on, sitä voimakkaampana se osuu vastustajaan (työntövaikutus). Tämä menee kehonrakentajalle.
  • Tappelutilanteen lopputulokseen ratkaisevaa on myös iskunkestävyys. Kehonrakentajan lihakset ovat paksut ja joustavat, tämä suojaa kehoon kohdistuvilta iskuilta tehokkaasti. Pieni lihas ei tällaista suojaa anna, mutta normijampalla mahdollisesti oleva rasvakerros antaa suojaa. Tässä tilanne on pukareiden välillä tasaisempi.
  • Lisäksi on olemassa psyykkaustekijät. Riippuen toki normijampan taustoista, niin yleensä hän ei ole tottunut keskittymään suoritukseen tehokkaasti. Kehonrakentaja taasen on tottunut keskittymään kovasti ennen jokaista tekemäänsä sarjaa. Siitä on hyötyä. Tämä menee kehonrakentajalle.
  • Improvisaatio. Yllättävät liikkeet tappelussa ovat aina eduksi. Kehonrakentaja on mitä parhain esimerkki saman toistamisesta, tehdään samoja sarjoja, samoja liikkeitä jne. Normijamppa tekee taas usein kaikki niin, miten parhaakseen näkee. Tämä taitaa mennä jampalle.
  • Väsyminen. Iso massa väsyy nopeasti, pienempi yleensä hitaammin. Jos taistelu kestää ajallisesti pitkään, Pienempi happen kulutus voi olla ratkaiseva tekijä. Menee normijampalle.
  • Yllätysmomentti. Kehonrakentaja voi sortua ylimielisyyteen tappelutilanteessa. Jos kuitenkin pienempi kaveri saa perille pari nasevaa iskua, kehonrakentaja voi yllättyä ja hänen pasmansa menevät sekaisin. Tästä normijamppa saa vaan lisää energiaa. Menee normijampalle.
  • Päihtymystila. Isompi ukko kestää enempi viinaa, kuin pienempi ukko. Pienempi on siis yleensä vielä kovemmassa humalassa, kuin isompi. Humalatilasta on haittaa tappelussa, koska tarkkaavaisuus heikkenee. Kehonrakentaja päihittää tässä normijampan.

Teoriassa pisteet: Kehonrakentaja 5 – Normijamppa 5 , PELI ON SIIS TASAN!

z

Kuva: www.body-forward.com

Käytäntö

Tilanne on siis tässä vaiheessa se, että kehonrakentaja on juuri vetäissyt normijampan jonossa taaksepäin. Normijampalla lähtee mopo käsistä ja hän käy täysillä päälle ja repäisee kehomiestä voimakkaasti vaatteista. Kehoilija on juuri ostanut uudet treenikuteet, joita hän testaa myös baariolosuhteissa. Hän ei tietenkää tykkää, että uusista vaatteista kiskotaan.

Normijamppa nostaa nyrkkinsä ja antaa niiden puhua. Bodari on nostanut kätensä kasvojensa eteen. Ylös tulevat iskut blokkaantuvat helposti käsiin ja alas tulevat iskut osuvat järkyttäviin lihasmassoihin. Tämä ei tunnu isoissa lihaksissa miltään, lähinnä kuin itikka hyppisi trampoliinilla.

Kehonrakentaja hyppää kohti vastustajaa ja pyrkii saamaan hänestä painiotetta. Normijamppa on pieni ja ketterä, hän vain astuu sivulle syrjään. Boudari kääntyy häneen päin kuin robotti ja tarraa hänestä vartalon ympäri kiinni. Laiha mies on kuitenkin niin laiha, että hän kiemurtelee kuin käärme irti pitävästä otteesta. (Kehoilija on käyttänyt liikaa vetoremmejä ja muita apuvälineitä).

Tulee ottelun kliimaksi jota ei kukaan ole osannut aavistaa, POTKU KEHONRAKENTAJAN MUNILLE. Näin käy yleensä, että sorrutaan raukkamaisiin tekoihin isoa vastustajaa vastaan. Kehonrakentajilla on totutusti pienet pallit, mutta ei tällä salirotalla! Hänellä on sitä vastoin juuri kasvatetut suuret sisäreidet, jotka blokkaavat tämän potkun.

Liikettä on tullut vähän ja kumpikaan ei sen kummemmin ole väsynyt. Humalatilansa vuoksi normijamppa ei keksi enää mitään taktiikkaa tappelun jatkamiseksi ja homma raukeaa sanaharkaksi. Perusnimittelyä hormoonihiireksi ja vitun hintiksi. Normijamppaa käskytetään painumaan vittuun. Hän lähteekin rivakasti kävelemään grilliltä poispäin samalla huutaen solvauksia.

Tulos

Kehonrakentaja on tappelussa vahvoilla siihen asti, kun hän ei turhaan hätäile ja hosu. Massaetu ja suojautuminen ovat yleensä parhaat aseet tappelussa. Jos nopeuden takana ei ole voimaa, vahinkoa ei synny. Lisäksi jos kaikki keinot on jo blokattu, ei yllätysmomenttia saa enää aikaan. Tilanne raukeaa, jos aseita ei ole käytössä.

Tämä tarina on kuvitteellinen, oikeita tarinoita löytyy grillijonoista. En halua rohkaista ketään väkivaltaan, vaan vastustan sitä. Tarinan tarkoitus on pistää miettimään, millaisia eroja suuret lihasmassat aiheuttavat pienempään henkilöön verrattuna.

-Tuukka


Vastaa