Ajatuksia ennen CBB maailmanmestaruuskilpailuja 2013


1374312_751057288244794_2026892523_nVihdoinkin se on koittanut. MM-kisaviikko. Tätä viikkoa olen odottanut SM-kisoista lähtien, tai tarkalleen siitä päivästä, kun sain kuulla, että minut on valittu Suomen joukkueeseen. Siitä on nyt aikaa jo 11 viikkoa. Väliin mahtuu PM-kisat, joihin en enää olisi saanut itseäni motivoitua, mikäli tätä tulevaa kilpailua ei olisi ollut näköpiirissä.

Koska en ole vielä aivan käsittänyt, miten kovaan kisaan olen nyt menossa, on aika vähän laittaa faktoja pöytään:

  • Kilpailussa on mukana maailman parhaat kilpailijat jokaisessa sarjassa.
  • Kuulun nyt itse tuohon porukkaan, maailman parhaisiin.
  • MM-kilpailujen taso on vieläkin kovempi, kuin EM-kilpailuissa.
  • Nämä kilpailut pidetään vain kerran vuodessa ja suomalaisedustusta ei ole joka kerta edes mukana.
  • Kunto on nyt niin hyvä, että tiedän pystyväni kilpailemaan tässä kivikovassa seurassa.

Vaikka kuinka listaisi näitä faktoja, niin viimeistään punnitusjonossa selviää, miten kovasta kisasta on kysymys. Tiedän jo nyt, että silloin tippuu viimeistään maan pinnalle. Niin kävi myös EM-kisoissa ja osaltaan myös PM-kisoissa. Vaikka jo EM-kilpailuissa sarjalaiseni näyttivät mielettömän kovakuntoisilta, pystyin silti voittamaan reilusti yli puolet heistä. Tuo on tähän astisista kokemuksistani ehkä se kannustavin Suomen overall-voiton lisäksi. Tiedän, että pystyn kilpailemaan tuolla tasolla ja voittamaan huomattavasti itseäni isompikokoisia kilpailijoita. Kokonaisuus ratkaisee ja itselleni lihaserottuvuus rakenteeni lisäksi on suurimmat vahvuuteni. Ne pitää olla kunnossa jos mielin pärjätä.

On viimeinen virhe lähteä vertailemaan itseään toisiin kilpailijoihin ennen kisaa. Itse voi vaikuttaa vain omaan kuntoonsa, toiset huolehtivat varmasti samalla tavallaan itsestään. Tärkeintä on tehdä kaikki itse niin hyvin, kuin vain kykenee. Silloin jos asiat menevät nappiin, tuomarit hoitaa kyllä sen lopputuleman. Sijoitus on se, mihin sen hetkinen kunto riittää. Olen nyt niin luottavainen kuntoni suhteen, kuin vain voin olla. Lähden siitä, etten riskeeraa yhtään mitään. Värit ja öljyt hoitaa ammattilainen (Utti) ja itse hoidan kuntoni kuivaksi lauantaiaamua varten.

2013-11-11-1534mpMaanantain kondista

MM-kilpailussa on yleensä ollut noin 20 kilpailijaa per sarja. Tuo tarkoittaa sitä, että ensin suoritetaan ns. eliminaatiokierros, jossa valitaan 15 parasta kilpailijaa varsinaista alkukisaa varten. Vaikka kisassa olisi 30 kilpailijaa, niin siltikin alkukisaan pääsee vain 15 parasta. Useimmiten eliminaatio tehdään jo pelkkien anatomisten asentojen perusteella. Varsinaisia poseerauksia ei siis tarvitse ottaa. Itselleni tuo on erittäin hyvä asia, koska olen perusrakenteeltani niin hyvä. Eliminaatio ei siis pitäisi itselleni olla suuri ongelma, vaikka häviänkin lihasmassan määrässä suurimmalle osalle kilpakumppaneistani.  Ensimmäinen etappi on siis saada itsenäs varsinaiseen alkukisaan. Siitä alkaa itse kisa sijoituksista ja niistä yksikään ei varmasti tule helpolla.

Matkaseurakseni saan myös toisen kilpailijan, Matias Karin. Suomessa kilpailemme Matiaksen kanssa aina samassa sarjassa, mutta MM-kisoissa Maton tarkoitus on päästä alle 171 cm:n sarjaan, kun itse kisaan alle 175 cm:n sarjassa. Mahtavaa päästä hienossa seurassa kisamatkalle, ihan huippujuttu!

Piiiiiitkän kisavuoden loppu vihdoin häämöttää, tätä on odotettu!

IMG_4222mvI´m ready!!

 


1 vastaus Ajatuksia ennen CBB maailmanmestaruuskilpailuja 2013

  1. Johanna kirjoitti:

    Onnea kisoihin!


Vastaa