Kisaraportti: CBB MM-kilpailut 2013


0bf9808a0a50972cae612d017fe283eeVuoden viimeiset kilpailut on nyt käyty ja on aika tehdä pientä reportaasia reissusta. Kilpailut pidettiin siis Itävallassa Sankt Pöltenissä (St.Poelten).

TÄSSÄ KISAT VIDEORAPORTIN MUODOSSA (3 osaa) KLIKKAA KUVISTA VIDEOIHIN!

osa1osa2osa3

Lähdin matkaan torstaina 14. marraskuuta. Ajelin autolla Joensuusta Helsinkiin. Matkalla joutui pysähtelemään varmasti 10 kertaa, koska olin lisännyt vedenjuontia melko paljon ja uloshan sitä nestettä sitten tulee entistä enemmän. Matias oli varannut meille kolmelle (minä, Matias Kari ja Utti Hietala) hotellihuoneen lentokenttähotellista. Olin paikalla ensimmäisenä ja otin huoneen vastaan. Ei mennyt kauaakaan, kun Mato saapui myös perille ja niin myös Utti. Aikamme rupateltua ja lepäiltyä lähdimme vielä saunomaan. Itselle tuo sauna teki tosi hyvää ja pieni ihon alla ollut nestekerroskin haihtui höyrynä ilmaan. Saunomisen jälkeen siirryttiin melko nopeasti untenmaille, koska herätys oli aamulla jo 4.30. Itse en juurikaan saanut silmiäni ummistettua, varmaankin kisat pyörivät jo niin tiukasti mielessä.

IMG_4293mSaunan jälkeinen kunto ennen lähtöä Suomen puolella

Oma tankkaukseni alkoi aamulla heti herättyä. Minulla ja Matiaksella taisi olla kummallakin taas omat ruoat koko matkaksi mukana, kun taas Utti pystyi syömään jotakin aamiaispöydästäkin. Matolla oli hiukan eri kuviot, kuin itselläni, koska hänen piti olla erittäin tarkkana painonsa kanssa, että hän mahtuisi omaan -172cm sarjaansa. Kun Mato otti ravintonsa lähinnä vain nestemäisenä, itse mussutin sämpylöitä, banaania ja kananmunia.

IMG_4315mpKunto ennen kisakokousta värin laiton jälkeen

Aamiaisen jälkeen siirryttiin lentokentälle, jossa matkaamme liittyi vielä delegaattina toiminut KP Ourama. Helsingistä ensin reilun parin tunnin lento Muncheniin, jossa välilasku. Pienen jalottelun jälkeen takaisin koneeseen ja siitä noin tunnin lento Itävallan Wieniin. Wienin kentältä matkustimme vielä linja-autolla noin tunnin Sankt Pölteniin. Perillä otettiin huone vastaan ja majoituin yhdessä Matiaksen kanssa. Meillä olikin tosi leppoisaa menoa huoneessa koko reissun ajan. Matiaksella oli paino hiukan korkealla sarjaa ajatellen, joten eikun kuumavesiammeeseen makaamaan ja kylpysuolan avulla nesteitä pois kropasta. Kroppa kuivahtikin tehokkaasti ja kaikki näytti lopulta hyvältä kisakokousta ajatellen. Aloitettiin myös kisavärin laitto niin, että yksi kierros väriä pistettiin ennen kisakokousta.

1451509_579218948794122_1202771357_nmKilpailijakokouksessa, kuva KP Ourama

Kilpailukokouksessa näimme ekaa kertaa kisakumppaneitamme ilman enempiä vaatteita ja hurjan näköistä porukkaahan siellä oli jokaisessa sarjassa. Kun oman sarjani vuoro tuli pituus- ja painon mittaukseen, niin jono vain kasvoi ja kasvoi. Lopulta sarjassani taisi olla 21 kilpailijaa. Tiukka eliminaatiokierros oli siis tulossa, kuten alkuun jo aavistelinkin. Pituutta minulle mitattiin vain 172,7cm ja painoa vaa´alla oli 73,3kg. Pituuslukemasta olin tosi ihmeissäni, koska se heitti niin paljon, mutta mitä väliä, oikeaan sarjaani kuitenkin pääsin. Mittauksien jälkeen jatkoin tankkaamista sämpylöillä ja otin kuvioon myös muutaman paukun kirkasta viinaa. Tuon olen todennut hyvin tehokkaaksi kuvattajaksi jos on vähänkään epävarma olo ihonalaisesta nesteestä. Lisäksi muutama alkoholiannos rauhoittaa mieltä niin, että saa nukuttua hyvin kisaa edeltävän yön. Illalla laitettiin molemmille vielä toinen kerros väriä.

IMG_4323mAamukunto kisapäivänä heti herättyä

Aamulla tsekkasin kunnon heti herättyä ja näytti tosi hyvältä. Kroppa oli kuiva, muttei kuitenkaan tyhjän näköinen. Noin olin aavistellutkin. Pistin vesihanat kiinni ja jatkoin kuivan hiilarin syömistä kisapaikalle asti. Aamulla laitettiin vielä kolmas kerros kisaväriä. Aamutoimien jälkeen meidät kuljetettiin kisapaikalle. Paikka oli joku paikallinen messuhalli, joka toimi erittäin hyvin tähän tarkoitukseen. Yleisöä ei alkukisaan liiemmin ollut saapunut. Takatilat olivat riittävän tilavat ja kaikki toimenpiteet oli hyvä suorittaa.

IMG_4338mpEnnen lavalle menoa kunto näytti tosi kovalta

Aloitin pumppailun taas hyvissä ajoin, koska ikinä ei tiedä miten sarjajärjestys elää ja milloin pääsee lavalle. Nytkin oli jotain muutoksia lähinnä bikini-sarjasta johtuen. Utti levitteli öljyt nopeasti pintaan ja siitä sitten vaan kisajonoon. Astelin lavalle erittäin luottavaisin ja keskittynein mielin. Tiesin, että olen kunnossa. Eliminaatiokierros oli ohi hyvin nopeasti. Pääosan ajasta joutui vain seisomaan etuanatomisessa asennossa ja kertaalleen sai poseerattua joitain pakollisia asentoja.

IMG_4347mTämä kunto ei riittänyt MM-tasolla 15 parhaan joukkoon!

Kun kierros oli ohi, sarjasta pudotettiin 6 kilpailijaa pois. Valitettavasti olin itse tuossa porukassa. Vaikka olinkin todella hyvässä kunnossa, niin ilmeisesti hävisin vieläkin liikaa tiettyjen lihasryhmien lihasmassassa. Eniten häviän käsien, olkapäiden ja selän massassa. Yksi syy putoamiseen saattoi olla myös kisavärissäni, joka oli hiukan liian tumma. Tilanne olisi ollut parempi, mikäli ihossa olisi ollut enemmän kiiltoa eli öljyä. Näitä on kuitenkin hankala arvailla, mistä mikäkin karsiutuminen johtuu. Nyt kävi näin.

IMG_4328mKisan jälkeen siirryin välittömästi katsomon puolelle ja pääsin omin silmin katsomaan oman sarjani alkukisaa. AIVAN USKOMATON TASO KILPAILUSSA! 15 viimeisteltyä kuntoa ja tosi lihaksikkaita kilpailijoita rivi täynnä. Siltikin olisin toki halunnut olla tuossa porukassa. Uskomatonta ajatella, että siitäkin rivistä tippui vielä 9 jamppaa pois finaalista. Moni joutui pettymään, mutta kyse on MM-kilpailuista ja siellä karsinta on erittäin kovaa. Myös muitten sarjojen alkukisoissa oli erittäin kova taso ja niitä siellä sitten ihmeteltiin iltapäivään asti.

Alkukilpailujen jälkeen siirryimme takaisin hotellille ja kisavärien pesuun. Mielessä oli kuitenkin koko ajan kaksi asiaa. Oma heikko sijoitus painoi mieltä ja toisaalta oli mieletön vapautunut fiilis, kun dieetti oli loppunut, kuin seinään. Kaikki velvoitteet kisoja kohtaan olivat melkeinpä ohitse. Ruoka oli toki myös mielessä ja lähdimmekin heti käymään SPAR-kaupassa ja ostettiin sieltä säkilliset paikallisia ruokatarvikkeita. Tuosta alkoi melko tiivistahtinen ruokailu ja pistäydyttiin vielä Matiaksen kanssa kiinalaisessa buffet-pöydässä. Ilta meni mahaa pidellen ja kisoja analysoiden.

IMG_4384mpJalat buffet-ruokailun jälkeen. Ravinto virtasi suonissa.

Finaalipäivän aamuna lähdimme heti aamusta aamupalalle McDonaldsiin. Siellä oli aamiaismenu juuri sopivasti ja kolmisen kertaa käytiin tarjottimet täyteen ruokaa. Siihen vielä päälle jälkiruoat ja maha oli suht täysi. Jännä juttu, mutta näläntunne ei lähde silti mihinkään. Mäkkärin jälkeen tepasteltiin vielä Subway-jonoon ja otettiin muutama patonki mukaan kisaevääksi.

IMG_4476mMäkkäristä välipalaa

Hotellilla päätimme, että minä osallistun  joukkueemme tiimistä kansojen paraatiin, mikä aloittaa finaalipäivän. Joten vielä yksi velvollisuus oli edessä. Takaisin kisapaikalla puin vielä kerran poseeraushousut jalkaani ja lähdin KP Ouraman kanssa seisomaan paraatiriviin. Juteltiin siinä KP:n kanssa niitä ja näitä samalla, kun viralliset miehet pitivät puheita. Itävallan kansallislaulun jälkeen tuo tilaisuus oli ohi ja pääsimme katsomaan kovatasoisia finaaleja.

Finaalit tarjosivat mielettömän kokemuksen. Kisat olivat helposti kovatasoisimmat kehonrakennuskilpailut, mitä olen koskaan livenä päässyt seuraamaan. Kaikkien sarjojen finaalikuusikot olivat erittäin kovia kisaajia ja yhteistä kaikille oli se, että viimestelyt olivat menneet aikalailla nappiin. Menestystä kaipaavan pitää olla sekä symmetrinen rakenteeltaan, että lihaksiltaan. Lisäksi pitää olla täysin kuiva kunto ja rasvat poltettu joka paikasta. Muuta keinoa pärjäämiselle ei ole. Myös esiintyminen toki huomioidaan ja sitäkään ei voi väheksyä. Itseäni kiinnosti eniten vapaaohjelmat ja lisäksi tietysti oma sarjani -175cm. Vapaaohjelmat olivat tasoltaan vahtelevat, mutta mukaan mahtui myös erityisen mieleenpainuvia ohjelmia. Mestareiden ratkettua jatkoimme Maton kanssa syömistä, missäs muualla, kuin McDonaldsissa.

IMG_4445mOman sarjani voittaja venäläinen Viktor Simkin

Jossakin vaiheessa päivää keskustelimme KP Ouraman kanssa kisajuttuja ja sain erittäin arvokasta palautetta hänen suunnastaan. On aina mahtavaa kuulla, missä asioissa olisi parannettavaa ja ylipäätään varmistua siitä, kannattaako jatkossa edes harkita tällä tasolla kisaamista. Nyt tiedän, että pystyn kyllä kisaamaan uudelleenkin MM-tasolla, mutta sitä ennen on saatava etenkin kädet ja olkapäät uudelle tasolle.

Mäkkärireissun jälkeen valmistauduimme seuraavaan ruokailuun, joka oli kilpailujen virallinen banketti. Siellä oli tarjolla alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Toki juomat tulivat vielä lisäksi oman mielen mukaan. Syöntikunto oli minulla tuossa vaiheessa vähän jo kehno, joten panostin lähinnä jälkiruokaan ja viiniin. Banketissa käytiin kisoja läpi ja saatiin viralliset tuloslistat. Päiviteltiin myös, että minkä näköisiä ukkoja jäi finaalien ulkopuolelle. Viereisessä pöydässä olleet bulgarialaiset olivat ”tyylikkäästi” banketissa tank-topit päällä ja myös heidän kokoaan ihmettelin. Nuo kaverit olivat sarjoissaan kympin ulkopuolella. Kova kilpailutaso jatkui siis vielä banketissa :)

IMG_4491mUtti ja bulgarian CBB-miehet. Nuo ukot jäivät kummatkin top 10 ulkopuolelle sarjoissaan!

Maanantaiaamuna lähdimme aamiaisen jälkeen takaisin Suomeen. Matkat menivät leppoisasti hyvässä seurassa. Iso kiitos huone/kisakaverilleni Matias Karille, huoltajallemme Utille, sekä matkaseurasta, että jutuista KP Ouramalle! Suuri kiitos myös sponsorilleni FinnMaxille siitä, että olette pitäneet hyvää huolta ravinnepuolestani!

Lyön koko vuoden vielä pakettiin uudessa artikkelissa jossain vaiheessa, mutta jo nyt haluan kiittää kaikkia blogin seuraajia ja minua tukeneita/tsempanneita. Tuki on ollut kullanarvoista. Nyt vain takaisin salilaitteiden kulutukseen ja uusiin kuvioihin. Tulevat kisat ovat vielä mysteeri, mutta täältä löytyy aina tuorein tieto myös tulevaisuudestani. Pysykää siis ihmeessä bunkkerissa mukana jatkossakin!

Ravinnetukku logo (ISO)Uusi COUNTDOWN on muuten käynnistynyt. Mitä on tulossa? Se selviää piakkoin…

 

 


Vastaa